Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:27:44

Поліція затримала грабіжників, які відібрали у жителя Ніжина 20 тисяч доларів США

10.12.2019   08:26Агенцiя

Правоохоронці орієнтували всі наряди груп реагування патрульної поліції Ніжина і сусідніх районів, ввели в дію план «Перехват». Чітко спрацювали камери відеоспостереження, які в межах області утворюють єдину систему – «Мережу безпеки». Нападників затримали за півсотні кілометрів від Ніжина.

8 грудня по допомогу до Ніжинського відділу поліції звернувся 51-річний місцевий житель, у якого двоє чоловіків вирвали з рук сумку з грошима. Потерпілий розповів, що грабіжники втекли з місця події на позашляховику «Фольксваген туарег».

Отримавши повідомлення про злочин, правоохоронці негайно направили в погоню групи реагування патрульної поліції, також були орієнтовані колеги з сусідніх районів області. Про напрямок руху утікачів поліція знала з камер відеоспостереження, що у межах області утворюють єдину систему – «Мережу безпеки».

Зловмисники на потужному позашляховику встигли вискочити на трасу Кіпті – Глухів – Бачівськ в напрямку села Кіпті. Негайно після отримання інформації про злочин в зустрічному напрямку з Кіптів вирушив один з патрульних екіпажів, який ніс службу на автодорозі М-01.

Помітивши, що автодорога перекрита патрулем, лиходії покинули автівку та спробували втекти пішки прямо по полю, але правоохоронці не залишили їм жодного шансу. Ніжинські поліцейські затримали одного із зловмисників, а іншого за кілька хвилин наздогнали патрульні з Кіптів.

 У салоні автомобіля правоохоронці виявили та вилучили гроші потерпілого та ще цілу купу готівки, походження якої належить встановити.

Обоє чоловіків не місцеві. Один з них проживає у Білорусі та до України приїхав наприкінці листопада цього року. Інший - на рік молодший за напарника, 45-річний мешканець одного із селищ на Одещині. Що спонукало чоловіків піти на такий злочин та чи був він єдиний у їх біографії – встановлять слідчі.

Наразі чоловіків затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж, вчинений за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах) – карається позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області повідомила, що триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.