Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:30:05

Поліція оперативно розкрила цинічне вбивство літнього чоловіка

07.12.2019   09:42Агенцiя

Співробітники кримінальної поліції Чернігівщини оперативно затримали молодика, який підозрюється у вбивстві жителя Менського району та тяжкому травмуванні його сина-інваліда.

Інформація про вбивство надійшла до поліції вранці 5 грудня від сусідки потерпілих. Жінка розповіла, що 83-річний сусід щодня вранці та увечері заходив до неї виміряти артеріальний тиск. Коли ж не прийшов, вона занепокоїлася. Мобільний телефон літнього чоловіка також не відповідав.

Жінка вирішила пересвідчитись, що все гаразд. Вона і виявила сусідську хату незамкненою, всередині розгардіяш, а на підлозі в кімнаті — труп господаря. Син загиблого, інвалід з дитинства, перебував у сусідній кімнаті з численними тяжкими травмами.

За викликом на місце події негайно виїхали слідчо-оперативні групи Менського відділу поліції та Головного управління Нацполіції в області, керівництво, оперативники карного розшуку. Поліцейські провели ретельний огляд місця події, опитали практично всіх жителів селища, провели низку інших оперативно-розшукових заходів.

У результаті ще до кінця тієї ж доби правоохоронці встановили особу підозрюваного. Ним виявився 23-річний раніше судимий колишній односелець потерпілих. Останнім часом молодик мешкає то в Чернігові, то виїздить до інших міст, проте регулярно буває і в рідному селищі.

Поліцейські з’ясували, що на особливо тяжкий злочин молодика підштовхнули корисливі мотиви. Він був упевнений, що у господаря є заощадження, бо нещодавно вже позичав у нього гроші. Але цього разу отримав відмову на подібне звернення. Це розлютило молодика. Він тяжко побив старенького, після чого вбив ударом кухонного ножа, якого знайшов у дідовій оселі.

На шум вийшов із сусідньої кімнати син загиблого. Нападник кинувся на нього і також наніс ряд тяжких тілесних ушкоджень. Після цього зловмисник почав обшукувати оселю, перевертаючи все догори дном. Але вдовольнився дріб’язком: мобільним телефоном та годинником господаря та грошима в сумі трохи більше тисячі гривень. Після цього втік до Чернігова, де його невдовзі й затримали оперативники кримінальної поліції.

За фактом злочину поліція відкрила кримінальна провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічно. Підозрюваного затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області інформує, що триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини