Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:04:49

На Прилуччині суб’єкт виборчого процесу позивається до дільничної виборчої комісії: справу розглядатиме суд

05.12.2019   11:25Агенцiя

Третього грудня на розгляд до Чернігівського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов від суб’єкта виборчого процесу до Сухополов’янської сільської виборчої комісії Прилуцького району Чернігівської області, третя особа на стороні позивача – Центральна виборча комісія України про визнання протиправною та скасування постанови, зобов’язання вчинити певні дії.

Так, позивач просить суд:
– визнати протиправною та скасувати постанову Сухополов’янської сільської виборчої комісії Прилуцького району Чернігівської області від 28 листопада 2019 року “Про відмову в реєстрації кандидата в депутати Сухополов’янської сільської ради Ситник В.М., висунутої в порядку самовисування в одномандатному виборчому окрузі № 17”;

– зобов’язати Сухополов’янську сільську виборчу комісію Прилуцького району Чернігівської області зареєструвати Ситник В.М. кандидатом у депутати Сухополов’янської сільської ради, висунутої в порядку самовисування в одномандатному виборчому окрузі № 17.

Обґрунтовуючи вимоги, позивач зазначила, що постановою від 28 листопада 2019 року Сухополов’янська сільська виборча комісія Прилуцького району Чернігівської області протиправно відмовила їй у реєстрації кандидатом у депутати вищевказаної сільської ради з підстав відсутності в автобіографії позивача відомостей про склад її сім’ї та місце роботи. Позивач стверджує, що ця обставина не відповідає дійсності, позаяк у автобіографії вказані всі дані, передбачені пунктом 6 частини 1 статті 39 Закону України “Про місцеві вибори”, у тому числі дані про склад її сім’ї та місце роботи.

Судове засідання у справі відбудеться у приміщенні Чернігівського окружного адміністративного суду за адресою: м. Чернігів, вул. Київська, 23, 5 грудня о 14:30 годині.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини