Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:42:05

У Мені, Городні і Варві говорили про організацію безпечного харчування дітей

29.11.2019   08:12Агенцiя

В районах і містах області активно проходять зустрічі працівників структурних підрозділів Держпродспоживслужби з представниками органів місцевого самоврядування, виконавчої влади і освітянами щодо запровадження у навчальних закладах системи НАССР, зокрема в частині організації безпечного харчування школярів.

Під час наради у Мені за участю директорів загальноосвітніх шкіл району йшлося про дотримання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил, що дозволять забезпечити належний контроль за виробниками та постачальниками, за якістю і безпечністю сировини, умовами її приготування з дотриманням вимог гігієни і санітарії.

Таким чином поступово вдасться виробити  спільний алгоритм дій для покращення якості харчування і зменшення ризиків потрапляння неякісних або небезпечних продуктів до шкільних їдалень. Під час дискусії керівники навчальних закладів висловили стурбованість відсутністю у школах фахівців, які ознайомлені з нормами законодавства щодо якості та безпечності харчових продуктів і не мають практичних навичок розробки документації по впровадженню системи аналізу небезпечних факторів  та контролю в критичних точках. 

Тому виникало основне запитання - куди звертатись за практичною допомогою? Представники районного управління Держпродспоживслужби пообіцяли надати допомогу у навчанні і консультаціях. Також порушувалось питання введення до меню шкільних їдалень страв зі «Збірника рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах» Євгенія Клопотенка.

На необхідності дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил, забезпечення належної матеріально-технічної бази та впровадження системи НАССР у харчоблоках шкіл і дитячих садків також ішлося під час семінару-навчання у Городні. Там керівники Городнянського і Ріпкинського районних та Чернігівського міського управлінь Держпродспоживслужби розповідали директорам шкіл про створення належних умов для безпечного та якісного харчування дітей.

А у Варві під час зустрічі з представниками місцевої ОТГ керівництво районного управління Держпродспоживслужби акцентувало увагу на тому, що запровадження системи НАССР у харчоблоках шкіл і дитсадків є    важливим інструментом  контролю безпеки харчування дітей поза домівкою. В ході розмови дійшли  висновку:  можна  значною мірою захиститися від недобросовісного постачальника та мінімізувати ймовірність використання неякісної і небезпечної сировини, прописавши вичерпні вимоги до харчових продуктів та умов їх обігу, визначених законодавством, у процедурах публічних закупівель.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.