Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:46:13

У міській раді заслухали звіт про роботу Служби у справах дітей Деснянського району

27.11.2019   09:55Агенцiя

У Деснянському районі міста Чернігова проживає 24 тисячі дітей. На жаль, 220 із них є дітьми-сиротами або позбавленими батьківського піклування. З них 194 виховуються в сім’ях, але 26 перебувають у школах-інтернатах, реабілітаційних центрах, лікарнях, ліцеях, коледжах. Контроль за умовами проживання і виховання таких дітей здійснює Служба у справах дітей районної у місті ради.

Володимир Грецький

Володимир Грецький

Про роботу цієї служби 26 листопада на міській розширеній щотижневій нараді звітував голова районної ради Володимир Грецький.

Служба у справах дітей забезпечує реалізацію державної політики з питань соціального захисту дітей і запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності. Фахівці служби проводять рейди, перевірки, реагують на звернення щодо неповнолітніх, займаються питаннями їх  соціального і правового захисту.

Зокрема, служба виявляє і ставить на облік дітей, які виховуються в сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків (зараз на цьому обліку 52 дитини) і дітей, які зазнали насильства в сім’ях (3 дитини на обліку). Умови проживання дітей у таких сім’ях систематично перевіряють, з батьками намагаються вести профілактичну роботу. Якщо заходи впливу не діють – служба готує матеріали і звертається до суду з позовом про позбавлення батьківських прав по відношенню до дітей. У 2019 році в Деснянському районі Чернігова довелося подати 7 таких позовів.

Одночасно здійснюється допомога тому, щоби якомога більше дітей були влаштовані в сімейні форми виховання. У цьому районі розташовані 2 дитячих будинки сімейного типу, створених минулого року. Там виховуються 17 дітей. Окрім того, є 4 прийомні сім’ї, у яких виховується 9 прийомних дітей.

У 2019 році троє дітей тут були всиновлені, у три родини. Таким же був цей показник і в позаминулому році. Зараз у районі є ще дві родини кандидатів в усиновлювачі, які хочуть всиновити по одній дитині віком до 6 років. Разом з тим, дітей з цього району, які виховуються в державних закладах і можуть бути усиновлені – 19.

Дітей, які через збіг трагічних обставин позбавлені батьківського піклування, у районі намагаються додатково підтримувати: влаштовуються екскурсії, вручаються подарунки першокласникам до 1 вересня, грошова допомога до випускного вечора, заохочення за успіхи в навчанні, повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини