Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:14:05

Відбулася щотижнева оперативна нарада при Ніжинському міському голові

26.11.2019   10:37Агенцiя

Відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На початку засідання міський голова Анатолій Лінник презентував «Бюджетний оскар», який отримала 19 листопада Ніжинська міська об'єднана територіальна громада на церемонії нагородження переможців рейтингу бюджетної прозорості "Кришталь року-2019. Церемонія зібрала понад 400 учасників із 18 областей України: представників громад, органів центральної виконавчої влади, експертів проектів міжнародної технічної допомоги, голів дипломатичних місій. «Кришталем року» відзначаються найкращі ОТГ, які пройшли оцінку за спільною методологією, впровадженою програмами USAID DOBRE, «U-LEAD з Європою» та Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети!». У 11-ти номінаціях бюджетної прозорості було обрано 32 ОТГ із 106 громад-учасників. Ніжинська міська об'єднана територіальна громада здобула перемогу у номінації "Найактивніша громада у прийнятті антикорупційних інструментів", а саме Ніжинська міська ОТГ прийняла «Порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності депутатів Ніжинської міської ради, окремих категорій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, професійній діяльності посадових осіб виконавчого комітету Ніжинської міської ради, апарату виконавчого комітету Ніжинської міської ради» і «Порядок проведення антикорупційної експертизи нормативно-правових актів Ніжинської міської ради Чернігівської області, її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови з основних видів діяльності».

«Кришталь року – це відзнака на державному рівні. Наша громада визнана кращою у бюджетній прозорості» - зазначив міський голова.

Висловив подяку фінансовому управлінню, сектору інвестиційної діяльності відділу економіки та юридично-кадровому відділу за проведену роботу в напрямку прозорості бюджету та прийнятті антикорупційних механізмів.

Традиційно на нараді було заслухано відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконавської дисципліни та доручень міського голови, а також обговоренні звіти керівників відділів та управлінь і плани роботи на поточний тиждень.

19 грудня 2019 на головній площі міста відбудеться урочисте відкриття новорічної ялинки. На 26 грудня заплановано проведення традицівйного благодійного концерту за участю депутатів Ніжинської міської ради, працівників виконавчого комітету, представників закладів освіти, культури та медицини, приватних підприємців, студентів вищих навчальних закладів міста. На зібрані кошти планується закупити святкову завісу для сцени міського Будинку культури. Також 27-28 грудня відбудуться новорічні ранки в рамках міської програми «Ніжин-дітям на період до 2021 року» з метою підтримки дітей соціально-уразливих категорій» – анонсувала головні події грудня заступник начальника управління культури і туризму Антоніна Купрій.

Головний лікар КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко зауважила, що проводиться черговий етап по укладанню декларацій з пацієнтами та по їх внесенню в систему E-health. На сьогоднішній день підписано 50417 декларацій пацієнтів з сімейними лікарями (72% від загальної чисельності населення міста). Лікарями підприємства проводиться виписка електронних рецептів за програмою «Доступні ліки». Проводиться вакцинація проти ГРИПу та дифтерії.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко ознайомив усіх присутніх, що за підтримки Міністерства соціальної політики у жовтні 2019 року оголошено старт нового етапу Національного конкурсу «Благодійна Україна-2019». У конкурсі можуть брати участь благодійники/волонтери, які надавали благодійну допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2019 року. Переможців визначатимуть у п’ятнадцяти колективних, трьох індивідуальних і чотирьох спеціальних номінаціях. Оголошення результатів Конкурсу відбудеться на підсумковій прес-конференції, а оголошення переможців-під час урочистої церемонії, яка щорічно відбувається в м.Києві на весні наступного року за звітним. Кінцевий термін подачі заявок для участі у Конкурсі – 1 березня 2020 року.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини