Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:57:07

Військова присяга у залізничному полку

18.11.2019   08:10Агенцiя

270 військовослужбовців склали військову присягу на вірність народу України у 8-му навчальному центрі Державної спеціальної служби транспорту у Чернігові.

Спершу новоспечені солдати навчатимуться центрі, здобудуть спеціальність. А далі проходитимуть строкову службу у військових частинах по всій Україні.

Як відомо, навчальний центр Державної спеціальної служби транспорту у Чернігові готує фахівців за 20 спеціальностями: сапери, водолази, санітарні інструктори, професії, пов’язані із експлуатацією і ремонтом автомобілів, спецтехніки та будівництвом. Центр має потужну навчально-технічну базу, що включає 5-ти поверховий навчальний корпус на 37 навчальних кабінетів, 4 навчальні полігони, які забезпечують високий рівень підготовки.

Підрозділи 8-го навчального центру з 2014 року беруть участь в проведенні антитерористичної операції на Сході України. Солдати та офіцери центру залучаються до інженерних робіт, охорони важливих об’єктів, будують мости, виконують завдання по розмінуванню об’єктів національної транспортної системи та житлових районів на звільнених територіях Донецької та Луганської областей.

16 листопада, 270 військовослужбовців склали Військову присягу на вірність народу України у 8-му навчальному центрі Державної спеціальної служби транспорту в Чернігові. Тут воїни навчатимуться кілька місяців, а далі проходитимуть строкову службу у військових частинах по всій Україні.

З урочистою подією військовослужбовців привітав голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко. Він підкреслив важливість складання присяги — адже це клятва на вірність народу, закону, честі й обов’язку.

«Воїни! Сьогодні ви склали присягу на вірність українському народу. Вона складається один раз на все життя. Вірю, що ви з гордістю згадуватиме час, коли проходили підготовку до військової служби саме на Чернігівщині. Бажаю, щоб дружба, яка розпочалася під час служби в цій частині, тривала все життя. Бажаю вам здоров’я, сил, натхнення. Будьте завжди вірними народу України та словам військової присяги. Слава Україні! — звернувся до солдатів Андрій Прокопенко.

Начальник головного штабу – 1-й заступник голови адміністрації Державної спеціальної служби транспорту – генерал-майор Сергій Затолокін та начальник центру – полковник Андрій Лагутін ознайомили голову ОДА з умовами проходження служби у військовій частині. Зокрема, показали гуртожиток для солдат контрактної служби, тренувальну базу з підготовки водолазів, штаб та господарські приміщення, а також навчальні класи військового оркестру.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини