Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:38:11

Чернігівським рибоохоронним патрулем знищено 1,7 км сіток

09.11.2019   13:09Агенцiя

Восьмого листопада рибоохоронним патрулем Чернігівщини у черговий раз здійснено утилізацію заборонених знарядь лову у кількості 87 од.

Механічним шляхом знищено 1 674 м сіток, в тому числі: 62 од. - сіток зяберних (одностінних), 12 од. - сіток поріжних, 12 од. - сіток «ятір» та 1 од. остей.

На заході, крім працівників Чернігівського рибоохоронного патруля, були присутні інші члени комісії: представники державної податкової служби та фінансового управління Чернігівської міської ради.

Нагадуємо, що відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства забороняється:
- вилов водних біоресурсів із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих  знарядь  лову,  вогнепальної та пневматичної  зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх  видів  і найменувань;
- застосування без дозволу органів рибоохорони нових знарядь та способів лову, які не передбачені Правилами рибальства;
- перебування на водоймі або поблизу неї з вибуховими та отруйними речовинами, а також зі знаряддями лову, застосування яких у даний час і в цьому місці заборонено, а також зберігати заборонені знаряддя лову на водоймах або поблизу них;
- продаж фізичними та юридичними особами, які не мають на це дозволу, сіткових матеріалів, знарядь лову і пристосувань до них, застосування яких заборонено правилами рибальства;
- вилучення із води знарядь лову, які належать іншим особам, та об'єктів лову, які є в цих знаряддях.

За використання заборонених знарядь лову (сіток без дозволу на промисел, електроструму, вогнепальної зброї тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів;

За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.