Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:21:31

Чернігівське тролейбусне управління святкує 55-річчя

09.11.2019   12:41Агенцiя

8 листопада у Міському Палаці культури ім.В.Радченка вітали працівників комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління». Урочистості були присвячені 55-річчю пуску тролейбусного руху у Чернігові.

Привітати працівників підприємства прийшов і заступник міського голови Олександр Ломако.
- Я хотів би висловити слова подяки всім, хто працював раніше чи працює зараз у тролейбусному управлінні. Усім, хто протягом цих 55 років гідно виконував свою роботу: водіям і кондукторам, керівному складу, економістам, бухгалтерам, механікам. Усім, хто віддав частинку свого життя для виконання такого важливого соціального завдання, а саме: забезпечення електротранспортом мешканців Чернігова. Всі ці слова вдячності – від імені ваших клієнтів, від пасажирів, від всієї чернігівської громади. Адже згідно з орієнтовною статистикою ваші тролейбуси за всі ці роки перевезли 4 мільярди пасажирів, - сказав заступник міського голови.

Слова вдячності він також передав від Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка. Наразі міський голова перебуває у Києві в Міністерстві фінансів з метою вирішення питання щодо недопущення зменшення фінансування розвитку Чернігова з державного бюджету. А також - питання про надання дозволу на отримання КП «ЧТУ» кредиту для придбання 40-ка нових тролейбусів, що є теж дуже важливим для нашого міста.

- Дійсно, за останні чотири роки розвиток електротранспорту для міської влади був одним із пріоритетів. Про це говорить, у тому числі, і те, що за ці роки були придбані 27 нових тролейбусів, які зараз їздять вулицями нашого міста. Вироблені вони саме на чернігівському підприємстві, що також важливо. Раніше за такий період стільки тролейбусів підприємство не купувало. Така робота обов’язково продовжуватиметься, - підкреслив Олександр Ломако.

Заступник міського голови додав, що за останні роки були зроблені кроки до покращення умов роботи, збільшення заробітних плат для працівників цього підприємства. І головна заслуга в цьому - керівника КП «ЧТУ» Дмитра Лавренюка, який пропрацював на підприємстві останні три роки. За вагомий особистий внесок у розвиток транспортної інфраструктури міста Чернігова та з нагоди 55-річчя від дня заснування Чернігівського тролейбусного управління йому оголошена Подяка Чернігівського міського голови.

Крім того, кращим працівникам та працівницям "ЧТУ" Олександр Ломако вручив почесні відзнаки від Чернігівської міської ради, облдержадміністрації та обласної ради.

За багаторічну сумлінну працю та з нагоди 55-річчя від дня заснування Чернігівського тролейбусного управління Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:
    ВАКУЛОВСЬКИЙ Леонід Васильович, водій тролейбусу комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради;
    САДОВА Світлана Федорівна, кондуктор громадського транспорту комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради.

Подяка Чернігівського міського голови оголошена:

    БОНДАРЕНКУ Анатолію Васильовичу, водію тролейбуса комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради;
    КРИЖАНОВСЬКІЙ Світлані Миколаївні, кондуктору громадського транспорту комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради;
    ТРЕЙТЯКУ Михайлу Миколайовичу, обмотувальнику елементів електричних машин комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради;
    ФРІДРІХУ Олександру Петровичу, водію автотранспортних засобів комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради.

Довідка. Наказ про організацію в Чернігові дирекції по будівництву тролейбусного господарства був виданий Міністром комунального господарства 8 квітня 1964 року. У жовтні дирекцію було перейменовано на Чернігівське тролейбусне управління. І вже 5 листопада о 16.00 на Красній площі урочисто відкрили тролейбусний рух. Тоді тільки три маршрути зв’язали околицю міста – Бобровицю – і центр з промисловими районами – заводом синтетичного волокна, комвольно-суконним комбінатом, вокзалом. Для цього збудували 22 км контактної мережі та 2 тягові підстанції. Перший парк налічував 32 одиниці тролейбусів переважно типу ЛАЗ – 695 Е. На підприємстві тоді працювало понад 200 робітників та службовців.

У наступні роки кількість тролейбусів, тягових підстанцій та довжина контактної мережі поступово збільшувалися. Також була введена в дію центральна диспетчерська станція, яка контролювала регулярність руху тролейбусів, збудували мийно–прибиральний комплекс. Кондукторське обслуговування пасажирів впровадили у 1997 році.

На сьогодні на підприємстві в різних структурних підрозділах працює 500 чоловік, функціонує 12 тролейбусних маршрутів, довжина контактної мережі складає 110,5 км, діють 10 тягових підстанцій, інвентарний парк рухомого складу тролейбусів – 108 одиниць, зокрема 103 одиниці - пасажирські тролейбуси. Випуск на лінію останнім часом складає 62 одиниці.

На жаль, підприємство все ще експлуатує 68,9 % рухомого складу, який відпрацював нормативний термін експлуатації – 10 років. На сьогоднішній день середній вік тролейбусів – майже 17 років, повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини