Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:39:17

Ремонт у школах, новий водогін та соціальний автомобіль: новини з ОТГ

05.11.2019   09:48Агенцiя

За матеріалами інформслужб ОТГ.

У семи школах Менської громади (села Дягова, Стольне, Синявка, Семенівка, Киселівка, Блистова та Куковичі) буде проведено швидкісний інтернет. Для цього мають витратити понад 919 тисяч гривень державної субвенції (на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти). Роботи по проведенню інтернет-мережі вже розпочаті.

Крім того, у школах Киселівки, Макошиного, Феськівки, Синявки та Блистови Менської ОТГ проводять капітальний ремонт санвузлів. Роботи виконуються за кошти державної освітньої субвенції (2,6 мільйона гривень)  на умовах співфінансування з місцевого бюджету (290 тисяч гривень).

В оболонській школі Коропської громади розпочали капітальний ремонт приміщень із застосуванням енергозберігаючих технологій (заміна вікон і дверей). Роботи фінансуються за рахунок субвенції з держбюджету на формування інфраструктури.

Також одним із пріоритетів Коропської ОТГ є забезпечення місцевих жителів якісною питною водою. Нині триває будівництво водогону та водонапірної башти у Вишеньках. Роботи проводяться за кошти держсубвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Вартість проєкту — більше мільйона гривень.
 
Територіальний центр Сосницької селищної ради отримав подарунок — автомобіль Renault Lodgy, обладнаний сімома повнорозмірними зручними місцями для дорослих осіб. Це дозволить мультидисциплінарній команді терцентру швидше реагувати на потреби людей похилого віку, підопічних з обмеженими можливостями та людей, які проживають у населених пунктах громади та не мають змоги приїздити до Сосниці.

До складу цієї команди входять швачка, взуттєвик, медична сестра, перукар, соціальний працівник.

Купити авто вдалося завдяки участі у конкурсі малих проєктів Фонду міжнародної солідарності.

У селі Шняківка Лосинівської ОТГ розчищають стару водойму. Її поглиблять та спланують береги. А в самій Лосинівці ремонтують дорогу по вулиці Київська.

З обновками й Плисківська громада. Тут за рахунок держсубвенції придбали новий трактор.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини