Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:36:49

Дайджест новин Фонду соціального страхування України

02.11.2019   10:35Агенцiя

"Чернігівський монітор", спільно з управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області, запустили щотижневий інформаційний дайджест новин Фонду, в якому мова буде йти про зміни в законодавстві, обслуговуванні страхувальників та застрахованих осіб Чернігівщини та інші новини.

28.10.2019

 

МАЙЖЕ 8 ТИСЯЧ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

ОТРИМАЛИ САНАТОРНО – КУРОРТНЕ ЛІКУВАННЯ ЗА КОШТИ ФОНДУ

 

За оперативними підсумками упродовж трьох кварталів 2019 року санаторно-курортним лікуванням за кошти Фонду соціального страхування України було забезпечено7 793 особи з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва.

Потерпілому, якому висновком МСЕК визначена потреба в санаторно-курортному лікуванні, для проходження лікування за кошти Фонду необхідно звернутись до відділення ФССУ за місцем зберігання його справи про страхові виплати та подати такі документи:

- заяву встановленої форми;

- висновок МСЕК про потребу потерпілого в санаторно-курортному лікуванні;

- довідку для одержання путівки на санаторно-курортне лікування за формою № 070/о (термін дії довідки 12 місяців з дати видачі);

- індивідуальну програму реабілітації (за наявності);

- копію паспорта потерпілого та особи, яка його супроводжує, якщо таку потребу визначено висновком МСЕК.

Зазначимо, особи з інвалідністю мають право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для проходження лікування. На офіційному вебсайті Фонду розміщено інформаційний перелік санаторно-курортних закладів у розрізі регіонів, місцерозташування та профілів санаторно-курортного лікування, за якими надаються послуги потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Перелік доступний за посиланням www.fssu.gov.ua у розділі «Оголошення».

Забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб з інвалідністю у поточному році здійснюється у разі перебування потерпілих на обліку та в межах запланованої у попередньому році кількості осіб, що надали відповідні заяви на 2019 рік. Фінансування здійснюється в межах коштів, передбачених у бюджеті Фонду, кошторисів органів Фонду на поточний рік та в межах фінансових можливостей Фонду на ці цілі.


 

29.10.2019

 

ФОНД ЗАБЕЗПЕЧИВ НАДАННЯ БЛИЗЬКО

68 ТИС. МЕДИКО – СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ УПРОДОВЖ ТРЬОХ КВАРТАЛІВ

 

За оперативними підсумками 9 місяців 2019 року Фонд соціального страхування України забезпечив надання близько 68 тисяч медичних та соціальних послуг для потерпілих на виробництві, їх супроводжуючих осіб, а також застрахованих осіб і членів їх сімей.

Протягом зазначеного періоду застраховані особи та потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань забезпечувались медичними та соціальними послугами згідно з визначеною потребою в необхідному обсязі.

«Забезпечення постраждалих через виробничі нещасні випадки або професійні захворювання та всіх працюючих медико-соціальними послугами є одним з пріоритетних напрямів роботи Фонду. Першочергова мета надання цих послуг – повернути людині втрачене здоров’я, відновити працездатність або, принаймні, не допустити погіршення стану та підвищити якість життя, якщо це стійка втрата працездатності. Фонд бере на себе 100% фінансових зобов’язань за цим напрямом. Наприклад, ми фінансуємо всі витрати на лікування, включаючи оперативні втручання, і лікарські засоби для потерпілих на виробництві. За наявності показань Фонд фінансує проходження реабілітації у санаторно-курортних закладах для всіх працюючих, зокрема, після інфарктів і інсультів», – говорить голова правління Фонду Володимир Саєнко.

Так, упродовж трьох кварталів цього року Фондом забезпечувалось проходження відновного лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів для усіх працюючих за наявності медичних показань; санаторно-курортне лікування для осіб з інвалідністю, потерпілих на виробництві; лікування в закладах охорони здоров’я всіх прямих наслідків страхових випадків; фінансувалось забезпечення лікарськими засобами і виробами медичного призначення; забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, колясками; протезування; медичний і постійний сторонній догляд, побутове обслуговування та інше.

 

30.10.2019

 

ФОНД ПРОФІНАНСУВАВ ЛІКУВАННЯ, МЕДРЕАБІЛІТАЦІЮ

ТА ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ ДЛЯ ПОНАД 24 ТИС. ОСІБ

 

Відповідно до оперативних даних 9 місяців 2019 року у закладах охорони здоров’я було проліковано та забезпечено медичною реабілітацією за рахунок коштів Фонду соціального страхування України 7 640 потерпілих на виробництві. Лікарськими засобами та виробами медичного призначення забезпечено 16 467 потерпілих.

Право на отримання медико-соціальних послуг за рахунок коштів Фонду має кожен потерпілий внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання за наявності визначеної потреби. Забезпечення відбувається впродовж усього періоду до відновлення здоров’я потерпілого.

Лікування та подальша медична реабілітація, а також препарати та вироби медичного призначення, потреба в яких визначена МСЕК та лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я, фінансуються Фондом у повному обсязі з метою якнайшвидшого відновлення здоров’я застрахованої особи.

Крім того, на час лікування застрахованій особі призначається допомога по тимчасовій втраті працездатності, яка, незалежно від тривалості страхового стажу, виплачується Фондом в розмірі 100% середнього заробітку (оподатковуваного доходу), починаючи з шостого дня непрацездатності. Перші п’ять днів тимчасової непрацездатності оплачуються власником або уповноваженим ним органом за рахунок коштів підприємства, установи, організації.

 

Прес-служба Фонду соціального страхування України

 

01.11.2019

 

СВЯТО ТИХ, ЧИЯ ПРОФЕСІЯ – ДОПОМАГАТИ ЛЮДЯМ

 

У першу неділю листопада відзначають своє професійне свято - День працівника соціальної сфери - фахівці управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській областіта його відділень.

Соціальна захищеність застрахованих осіб - основний напрям роботи управління, в структурі якого працює 124 висококваліфікованих спеціалісти, які своєю працею допомагають громадянам Чернігівщини отримувати матеріальне забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю і пологами, за наслідками нещасного випадку на виробництві і професійного захворювання.

Тільки за 9 місяців цього року управлінням Фонду надано матеріальну допомогу по тимчасовій втраті працездатності 46 668 працюючим громадянам, яким виплачено понад 197 мільйонів гривень.

Серед них - 2096 становлять жінки, які отримали допомогу по вагітності та пологах на суму майже 51 мільйон гривень.

За рахунок коштів Фонду 578 застрахованих осіб отримали відновлювальне лікування у реабілітаційних відділеннях санаторно - курортних закладах України.

Під постійним піклуванням працівників Фонду знаходяться 3 222 потерпілих на виробництві та члени їх сімей, серед яких майже половина є особи з інвалідністю та 300 - внутрішньо переміщені особи. Всі вони щомісяця отримують гарантовані державою страхові виплати у зв'язку зі стійкою втратою професійної працездатності та інші види матеріальної допомоги. В цьому році сума таких виплат склала майже 60 мільйонів гривень.

Працівники управління та відділень поводять активну роботу по залученню людей з інвалідністю та потерпілих на виробництві до активного громадського життя, надання їм допомоги у психологічній, фізичній та соціальній  реабілітації. Одним із популярних заходів щодо їх соціальної реабілітації є проведення спортивних змагань серед потерпілих на виробництві в Чернігівській області. Переможці обласних змагань брали участь у фінальних змаганнях VII Всеукраїнської спартакіади потерпілих на виробництві «Сила духу», яка пройшла у вересні в м. Ужгороді. Наша команда здобула сьоме командне місце, а Надія Христюк стала абсолютною чемпіонкою з бомбаскету.

Успішна робота управління стала можливою завдяки налагодженій співпраці з органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, соціальними партнерами з організацій роботодавців та Федерацією профспілкових організацій Чернігівської області.

Щиро вітаю колег, які працюють у соціальній сфері, застрахованих осіб, страхувальників та всіх тих, хто постійно вирішує проблеми наших громадян, які потребують турботи та підтримки, з Днем працівника соціальної сфери. Від усієї душі бажаю Вам, Вашим родинам міцного здоров'я, щастя, миру, радощів у житті. Низький уклін Вам за любов до людей та співчуття до них.

 

Володимир Нашиванько, начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

 

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини