Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:42:33

Громадська рада при ОДА провела засідання за "круглим столом"

30.10.2019   18:32Агенцiя

Роль християнських цінностей у розвитку дитини в сім’ї та в школі обговорили 29 жовтня представники влади та громадськості.

Захід організував комітет Громадської ради при ОДА з питань сім’ї та захисту прав дітей (голова – Наталія Надирова).

Усі виступаючі були одностайні щодо актуальності прищеплення молоді високих моральних та духовних цінностей, важливості християнської етики у становленні особистості, попередженні негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі.

Завідуюча відділом суспільно-гуманітарних дисциплін Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д. Ушинського Тетяна Фарбак розповіла про викладання основ християнської етики та інших предметів духовно-морального спрямування в закладах загальної середньої освіти області, наголосивши, що обов’язковою передумовою є письмова згода батьків та наявність підготовленого вчителя. Вона зазначила, що ініціатива має виходити від батьківської громадськості.

Методист відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Чернігівської райдержадміністрації Валентина Білан поділилася досвідом використання програм з християнської етики та біблійних уроків в дошкільних навчальних закладах району, зокрема проведення олімпіад зі знання Біблії.

Про власний досвід виховання і зростання дітей у християнській родині розповів керівник духовно-соціального центру «Надія» Анатолій Бутурлін.

Учасники зібрання обговорили також проблемні питання роботи з багатодітними сім’ями, важливість популяризації сімейних цінностей.

За підсумками обговорення буде підготовлено відповідні рекомендації.
 

Останні новини Чернігівщини

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини