Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:17:12

КП "Новозаводське" обслуговує 486 житлових будинків та 30 га прибудинкової території

30.10.2019   09:43Агенцiя

У Чернігові КП "Новозаводське" обслуговує 486 житлових будинків, загальною площею майже 800 тис кв.м. Це понад 17 тисяч квартир, у яких мешкають 34 тисячі чернігівців. Такі цифри озвучив начальник комунального підприємства "Новозаводське» Віталій Морський 29 жовтня на розширеній нараді у міській раді.

За словами керівника КП, значна частина будівель має 50 і більше років. Нових будинків - лише 1%. Але, не зважаючи на великий відсоток зносу житлового фонду, підприємство в повному обсязі надає послуги з управління житловими будинками. 

Комунальне підприємство має підрозділи: з обслуговування житлового фонду та аварійно-транспортна служба. Працівники здійснюють технічне обслуговування інженерних мереж, поточний ремонт, санітарне прибирання будинків та прибудинкової території. Аварійно-транспортна служба працює в цілодобовому режимі, також надає послуги 53 різним установам та організаціям.

Для оперативного вирішення будь-яких проблем споживачів підприємство співпрацює з міським Контакт-центром. Так, з початку 2019 року надійшло 1765 аварійних звернень, наразі усі вони виконані.

На підприємстві працює 196 осіб. Серед них є люди з інвалідністю, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Також підприємство створює тимчасові робочі місця для безробітних громадян, які на платній основі виконують громадські роботи, зокрема, з благоустрою та озеленення території міста. Таким чином за останні 9 місяців були тимчасово працевлаштовані 95 осіб.

Проводиться робота і зі студентами професійно-технічних закладів, які на підприємстві здобувають практичні знання професій: монтажник санітарно-технічних систем, плиточник. Наразі таку виробничу практику пройшли 12 учнів.

За словами Віталія Морського, найбільш витратними послугами є послуги з прибирання місць загального користування, прибудинкових територій. Загалом КП "Новозаводське" прибирає та доглядає 30 гектарів міської території.

Поточний ремонт житлового фонду у ціні за послугу з управління складає 27%. Фактично станом на 1 жовтня підприємством виконані роботи з поточного ремонту на загальну суму – 6,768 млн грн, при запланованих – 8,371 млн грн. Зокрема, здійснювали ремонт покрівель 118 житлових будинків, ремонт 46 під’їздів, 85 ліфтів, ремонт стиків на стінах, внутрішньо будинкових інженерних мереж, водовідведення тощо.

За 9 місяців підприємство отримало доходів на загальну суму - майже 33 млн грн, основна частина (90%) - кошти, сплачені населенням.

Керівник КП «Новозаводське» зазначив, що постійно приділяється увага до належного рівня заробітної плати, особливо працівників робітничих професій. Наразі середній розмір зарплати (до видачі) складає – 6683 грн.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко нагадав, що наступного року заробітна плата, до прикладу, прибиральників службових приміщень має бути підвищена мінімум до 5500 грн.

«Далі будемо дивитися по ситуації та впливу на тариф. Очевидно, що відсоток зростання повинен бути прирівняний до зростання мінімальної заробітної плати. Це повинно зберігатися по всіх окладах, по всіх професіях», - сказав міський голова.

Владислав Атрошенко також зазначив, що це стосується працівників усіх категорій, зокрема, вихователів у дитячих садках. Раніше він давав доручення вивчити питання щодо підвищення заробітних плат таким працівникам для напрацювання відповідного рішення міської ради. Адже всі ці витрати лягатимуть на міський бюджет. повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини