Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:20:40

Про свободу від насильства – на тематичній конференції

29.10.2019   13:46Агенцiя

На Чернігівщині протягом 2019 року зафіксовано 2064 звернення щодо фактів домашнього насильства, з яких 95% — від жінок. Порівняно з аналогічним періодом минулого року загальна кількість звернень збільшилась на 7%. Втім, дані не можна вважати абсолютно точними, адже вони фіксують лише офіційні звернення до органів поліції та органів виконавчої влади.

Як протидіяти жорстокому поводженню та домашньому насильству, в Чернігові вкотре обговорили науковці, представники профільних обласних та міських служб, громадських організацій, що опікуються цією тематикою.

Науково-практичну конференцію «Протидія домашньому насильству: реалії і перспективи» провів Навчально-науковий інститут права Чернігівського національного технологічного університету за підтримки обласної державної адміністрації.

У рамках заходу працювали панельні дискусії, під час яких провідні українські фахівці з питань протидії насильству розповіли про утвердження ненасильницької ідеології в суспільстві, соціально-психологічну роботу з особами, які постраждали від домашнього насильства, та інтервенційні програми для винуватців.

Підіймалося питання про роль громади у вирішенні проблеми домашнього насильства (соціальне партнерство).

Як повідомив заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА В’ячеслав Голуб, фахівці департаменту спільно з представниками правоохоронних органів, соціальних служб та громадських організацій за останні два роки побували майже в усіх об’єднаних територіальних громадах. Мета: відпрацювати механізми оперативного реагування на факти насильства у сім’ї та надання комплексної допомоги постраждалим особам. Наразі в області діють 24 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Також учасники заходу говорили про особливості соціально-правового захисту осіб, які стали жертвами домашнього насильства.

Науково-практична конференція організована у рамках реалізації обласної Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада».

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.