Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:02:57

Чернігівські ради стабільні "середнячки" в рейтингу коаліції "Прозори ради"

19.10.2019   09:00Агенцiя

17 жовтня відбулась прес конференція «Чи впливає рейтинг на прозорість та підзвітність Чернігівських рад?». Члени коаліції «Прозорі ради» презентували результати рейтингу участі громадян в процесі прийняття рішень органами місцевого самоврядування.

Коаліція вивчала в чотирьох областях Івано-Франківській, Полтавській, Рівненській та Чернігівській нормативно правові документи на наявність інструментів громадського контролю та участі громадян в процесі прийняття рішень, як вони імплементовані та на скільки зручно ними користуватись.

За даними коаліції на початку 2018 року рейтинг 16 вибраних органів місцевого самоврядування був такий:
- Чернігівська обласна рада 1місце – 76,7%
- Ніжинська міська рада 6 місце – 66,7%
- Чернігівська міська рада 9 місце - 61,9%
- Н.-Сіверська міська рада 15 місце – 34,5%

Після чого були напрацьовані персональні рекомендації для покращення показників, та надіслані до відповідних рад, проведені перемовини з представниками рад, з депутатським корпусом.

Ті ради які хотіли виправити ситуацію відразу скористувались цією можливістю, коли їм прямо вказали що необхідно доопрацювати. І ще раз доказали коли персональний ріст зупиняється завжди знайдеться хтось, хто тебе обійде.

В результаті чого в рейтингу ОМС на 17 жовтня 2019 року Чернігівські ради займають наступні позиції:
- Ніжинська міська рада 4 місце – 81%
- Чернігівська обласна рада 6 місце – 78,3%
- Чернігівська міська рада  8 місце – 75,0%
- Н.-Сіверська міська рада 16 місце -52,4 %

Тож як бачимо Чернігівські ради це стабільні «середнячки». Варто стати на захист і Новгород - Сіверської міської ради. Вони дуже підтягнули свою нормативну базу, і основна проблема у них на цьому етапі полягає в тому що треба робити новий сайт Н.-Сіверської міської ради.

Рейтинги це показник якості роботи органів місцевого самоврядування. Громадянам може здаватись що вони ні до чого не приводять, але насправді ті ОМС які намагаються бути кращими «серед рівних» це є дуже потужний стимул для впровадження кращих практик роботи ОМС.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини