Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:16:58

Корюківська громада – територія оптимізму

15.10.2019   10:39Агенцiя

Бути активним та жити цікаво – цьому гаслу треба слідувати у будь-якому віці. Адже позитивний настрій та оптимізм допомагає долати життєві труднощі, лікує від хвороб та відкриває нові можливості. Головне, вірити в успіх, не зупинятися і знаходити однодумців.

Старшу молодь Корюківської громади можна зустріти на велопрогулянках та екскурсіях, у спортзалі та на фестивалях, вони підкорили Говерлу та відкривають для себе Україну.

А почалося все з ініціативи Наталії Колобашкіної, завідувачки відділення денного перебування Центру надання соціальних послуг Корюківської міської ради, яка вирішила об’єднати ровесників та старших жителів громади і власним прикладом почала привчати їх до активного способу життя.

«Сидіння на лавочках біля двору вже стало не цікавим. Кожен має інтернет і розуміє важливість руху та фізичної активності», - каже Наталія Колобашкіна.

Починали із простих прогулянок містом. Потім у розкладі підопічних Центру з’явився фітнес двічі на тиждень (заняття проходять у спортивному залі, який громада надає безкоштовно). Далі велосипед – це найпоширеніший транспорт у громаді, почали організовувати велоекскурсії та велоподорожі.  Побували у Бречі, Холминській громаді на фестивалі «Дерун-фест». Потім додали екскурсії Україною та почали підкорювати гори.

«На Говерлу піднялися всі, хто поїхав. Середній вік групи був 65-67 років, найстаршій учасниці – 71 рік», - розповідає пані Наталія.

У Центрі можна отримати реабілітаційні послуги, тут постійно організовують літературні вечори, тематичні заходи, проводять зустрічі з цікавими людьми.

«Література, спорт, масаж, реабілітаційний масаж, фіточай, аромалампа – у нас хороша, як у санаторії. Запрошуємо на бесіди фахівців. Наприклад, були зміни у пенсійному законодавстві, провели зустріч із спеціалістом з цього напрямку. Попереду період грипів та застуд – запрошуємо лікаря-інфекціоніста, який розкаже про профілактику, основні симптоми та як відрізнити грип від ГРВІ, прививки і т.д.», - розповідає Наталія Колобашкіна.

За її словами, у Корюківській громаді молодь дуже позитивно ставиться до активностей старших: «Нас називають «старша молодь» і допомагають у наших прагненнях».

Сьогодні послугами Центру у Корюківській громаді охоплено майже 400 людей старших за 60 років. Для оперативного зв’язку та комунікацій поділилися на групи, за які відповідають бригадири. Як зазначає Наталія Колобашкіна, досить повідомити інформацію десяти і решта вже знає.

Для новачків мотивацією приєднатися до руху стають приклади типу «я її бачила – вона з палками ходила. А тут вже на сцені танцює».

За словами пані Наталії, всі проблеми в головах. «Якщо будете думати, що я стара, хвора… Ходити по хліб у порваному халаті. Проснулася зранку – приведи себе в порядок. Дарма, що ти підеш тільки до поштової скрині...  А то дивляться картинки – ой, там люди так живуть. Ми теж так можемо», - переконана вона.

«Нам дуже подобається. Ці заняття дають стимул та настрій. Ми спілкуємося. На екскурсії їздимо. Велопрогулянки влаштовуємо. Говерлу покорили. Все встигаємо. Ми встаємо і йдемо, бо треба піднятися, умитися і йти, бо знаємо, що тут всі будуть із гарним настроєм. Сьогодні вже зранку по гриби з’їздили і на заняття встигли. Головне, триматися разом і підтримувати один одного», - розповідають старші дівчата.

Корюківська громада – це територія оптимізму, справжній простір для творчості,  розвитку та можливостей. Досвід цієї громади доводить, що для активних людей не існує вікового цензу. Зацікавлена, активна людина у будь-якому віці може стати рушійною силою громади та ініціатором змін, реалізовувати важливі соціальні проекти та допомагати іншим, повідомляє Чернігівський ЦРМС.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини