Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:16:19

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

10.10.2019   08:57Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 9 жовтня до 8:00 10 жовтня 2019 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 3 пожежі та 1 випадок виявлення і знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій  1особа постраждала.


Дорожньо-транспортні пригоди –1:

На автодорозі між с. Качанівка та с. Петрушівка Ічнянського району о 16 год.  45 хв. 9 жовтня водій мопеда «Дельта», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, не впорався з керування на заокругленій ділянці дороги та здійснив наїзд на  тросову огорожу. Внаслідок пригоди водій отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Ічнянської центральної районної лікарні.


Пожежі –3:

Доповнення до інформації про пожежу: 9 жовтня проводились роботи з ліквідації пожежі торфу, яка сталася 25 вересня біля с. Оленівка Борзнянського району. За добу ліквідовано осередки займання на площі 0,4 га (залишилось - 2,65 га). Гасіння триває.

пожежі в житловому секторі – 2:
- в с. Довжик Чернігівського району в господарстві по вул. Чернігівській, 40   о 07 год. 45 хв. 9 жовтня сталася пожежа житлового будинку (4х7 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни. Причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів;
- с. Полонки Прилуцького району в господарстві по вул. Михайлівській, 18 о 13 год. 55 хв. 9 жовтня сталася пожежа житлового будинку (8х12 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 16 кв. м, пошкоджено стіни на площі 16 кв. м. Причина - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей;

пожежі сухої трави та сміття –1 :
- в м. Прилуки по  вул. Гімназичній біля будинку №67 о 19 год. 14 хв. 9 жовтня на відкритій території сталася пожежа сміття на площі 0,003 га. Причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни –1:

Групою розмінування військової частини Т0500 Міністерства оборони України о 12 год. 20 хв. 9 жовтня було знешкоджено 27 артилерійських снарядів калібру 45 мм часів Другої світової війни, які були виявлені 8 жовтня на прилеглій до залізничної колії території (відстань 7 м) біля с. Рябці Чернігівського району.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 12 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 09 жовтня до 20 години 10  жовтня очікується хмарна погода з проясненнями, місцями невеликий дощ. Вітер південно-західний 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура по області вночі 3-8º, вдень 13-18º тепла.
По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, невеликий дощ. Вітер південно-західний 7-12 м/с, вдень пориви 15-20 м/с. Температура вночі 5-7º, вдень 15-17º тепла.
Попередження про небезпечне метеорологічне явище І рівня небезпечності по Чернігівській області: вдень 10 жовтня по м. Чернігову та місцями по області очікується посилення вітру до 15-20 м/с.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини