Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:28:15

Увімкнення опалення в Чернігові: ситуація на сьогодні і найближчі дні

09.10.2019   09:18Агенцiя

На ранок вівторка з 53 дитячих садочків Чернігова тепло вже подається у більшість. Разом з тим, на жаль, у 14 садочках увімкнення тепла не відбулося з технічних причин.

Це ДНЗ №46, 62, 16, 59, 53, 38, 19, 37, 58, 75, 22, 30, 76, 15.

Також тепло не вмикалося в новому дитсадку на Масанах, але з іншої причини. Завдяки сучасному утепленню будівлі температурний режим у ній +20. Окрім того, там є теплонасос, який має автономно справлятися з опаленням будівлі при температурі до -6/-10. Тепловий насос випробовувався, він працює.

Є окремі садочки, які стоять на мережах з високим тиском. Це №15 і 76. Запуск тепла окремо туди вимагає додаткової складної роботи. Але сьогодні його спробують запустити.

Така інформація прозвучала щойно на розширеній нараді в Чернігівській міській раді.

- Ми опалювальний сезон зараз розпочали тимчасово. З 15 годин понеділка по 15 годину четверга. За прогнозами, на п’ятницю і вихідні очікується значне підвищення температури. По попередніх прогнозах, ми бачимо необхідність знову вмикати опалення, в садочках і школах, з четверга-п’ятниці наступного тижня, - повідомив на нараді чернігівський міський голова.

По житловому фонду прийматимуть рішення окремо, орієнтуючись на погодні умови і прогнози з усіх джерел. На інші міста орієнтуватися будуть менше, тому що Чернігів – на півночі України, в інших містах ситуація може бути інша, додав він.

Включення чернігівського теплогенеруючого підприємства АТ "ОТКЕ" до реєстру споживачів оператора газотранспортної системи на сьогодні - в процесі вирішення. Це питання знаходиться на розгляді в НАК разом з питаннями інших комунальних і приватних генеруючих компаній, які йдуть по процедурі реструктуризації заборгованості. Технічно працівники НАК обіцяли його розглянути публічно комісійно на цьому тижні, проінформував міський голова.

Принагідно Владислав Атрошенко на нараді прокоментував ситуацію, яка склалася щодо постачання газу для чернігівського «ОТКЕ». Він наголосив на тому, що це важливі речі, які, на його думку, мають звучати публічно.

- На жаль, на сьогодні урядом не аналізуються причини тієї ситуації, у якій знаходяться генеруючі суб’єкти всієї України. Історично генеруючій галузі ніколи не затверджували тарифи з рентабельністю 10%, щоб можна було би чесно заробляти свій дохід. Практично завжди закладалися тарифи з нульовою рентабельністю й при умові сплати 100%. Такої повноти сплати ніколи не було. Тож постійно існував так званий «касовий розрив» і накопичувалися борги перед НАКом, - сказав він. – Але важливим нюансом є те, що власником НАК Нафтогаз є держава в особі Кабінету Міністрів. І якщо держава дозволяє цьому суб’єкту вимагати в господарюючих суб’єктів чітко плату за газ, вона повинна була би вибудувати і вертикаль з однаковими правилами гри. З можливістю так само вимагати кошти зі споживачів і з забезпеченням того, щоб ці споживачі були спроможні заплатити. Але натомість зараз усю цю проблематику намагаються "скинути" на місця. Хоч так і не повинно бути в державі. Адже, оскільки це було допущено державою, то держава повинна і врегулювати це, - наголосив мер міста.

На думку Владислава Атрошенка, тим чи іншим шляхом місто все-таки отримає номінацію по газу, опалення буде увімкнене і опалювальний сезон проведений. Але тенденції того, як містам в Україні доводиться підтримувати баланс теплогенеруючих компаній, є загрозливими. І для фінансової децентралізації, і взагалі для майбутнього міст, повідомила пресслужба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини