Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:35:13

КП "Муніципальна варта": результати роботи

08.10.2019   15:24Агенцiя

Демонтаж незаконно встановлених гаражів та кіосків, виявлення фактів незаконної торгівлі, контроль за відновленням інфраструктурних об’єктів та за виконанням правил благоустрою Чернігова - основні напрямки роботи комунального підприємства «Муніципальна варта».

Про них 8 жовтня на розширеній нараді розповів керівник цього підприємства Віталій Хрустицький, звітуючи про результати діяльності КП у 2019 році.

Демонтаж незаконних об’єктів


З початку року в Чернігові демонтовано 255 незаконно встановлених гаражів. А сумарно за три роки цієї роботи – 625 гаражів. З них примусово демонтовано 94 одиниці, і наразі на майданчику по вул.Володимира Дрозда знаходяться близько 70 гаражів, які були туди переміщені.

Окрім того, незаконно розміщених торгівельних кіосків у 2019 році демонтовано 20, а за весь період діяльності комунального підприємства – 85 одиниць.

Віталій Хрустицький також зазначив, що у разі, коли власник вже демонтованого гаража звертається з проханням його повернути - він має компенсувати вартість проведених робіт з демонтажу. Таким чином відшкодовано до міського бюджету 67 тис. грн. Сумарні ж витрати на демонтаж становлять 122,7 тис. грн.

На місцях, де повністю прибираються незаконні гаражі, завжди відновлюється благоустрій території. По місту знаходиться два майданчики, де прибрані скупчення незаконних гаражів.
Це:
    по вул.Доценка,16А - 26 гаражів, (вартість відновлення 53,3 тис.грн) 
    по вул.Захисників України,17А - 31 гараж (вартість відновлення 68,5 тис. грн).

На цих ділянках наразі розміщуються впорядковані місця для збору сміття.

Також комунальним підприємством здійснюється демонтаж незаконних рекламних конструкцій. За звітний період їх демонтовано 39 одиниць.

Контроль у сфері торгівлі

Постійно проводиться робота щодо виявлення фактів незаконного розміщення об’єктів торгівлі (палаток, кіосків, машин, торгівля з рук). За вагомі порушення складено 64 протоколи.

Систематично спільно з фінансовим управлінням міської ради та національною поліцією проводяться рейди з метою перевірки дотримання трудового законодавства на об’єктах торгівлі (оформлення працівників, дотримання ліцензійного законодавства). Всього під час таких заходів перевірено 152 торгових об’єкти (підземний перехід біля «України», підземний перехід «Акваріум», "Кебаб", місця продажу кави, штучних квітів). Виявлено 28 неоформлених працівників, на яких складено відповідні протоколи (в тому числі по ст. 164, ст. 171, ст. 155, ст.152  КУпАП).

Сфера благоустрою та екології під постійним контролем


Ще одним результатом роботи підприємства є відновлення інфраструктурних об’єктів. Загалом управителям багатоповерхових житлових будинків було надано 1115 приписів. За словами керівника КП «Муніципальна варта», усі вони виконані.

Виявлена під час патрулювання інформація про непрацюючі ліхтарі, зламані лавки, фонтани, парканчики, пошкодження зелених насаджень, тощо оперативно передається до відповідальних комунальних підприємств або до міського Контакт-центру.

Співробітниками муніципальної варти також контролюється стан розкопок та відновлення дорожнього покриття після таких підземних робіт.

Спільно з КП «АТП-2528» та «Чернігівводоканал» виявлено біля 20 незаконних врізок або виливів. По всіх порушеннях складалися адміністративні протоколи та приймалися відповідні технічні рішення.

При виявлені фактів розведення багать та спалення опалого листя проводиться профілактична робота з мешканцями міста.

Наразі відпрацьовано 430 заявок, що надійшли до муніципальної варти через міський контакт-центр. Всього складено 160 протоколів по ст. 152 КУпАП.

Під час патрулювання також виявляються факти порушення громадського порядку; припиняються факти хуліганський дій або дій, що можуть спричинити шкоду комунальному майну; здійснюється реагування на порушення правил утримання собак та котів; припинення фактів розкрадання майна; проводиться профілактична робота з підлітками; припиняється розпиття окремими особами алкогольних напоїв в громадських місцях тощо.

Нові Правила благоустрою міста Чернігова


Віталій Хрустицький нагадав, що наразі регуляторну процедуру проходять нові Правила благоустрою міста Чернігова. Відповідно до нових Правил, розроблений порядок подання повідомлення про проведення вуличних виступів з визначенням їх тривалості та місць розташування. Розроблений також порядок проведення загальноміських ярмарків та виставок.

Також новими Правилами пропонується заборонити паркування автомобілів безпосередньо перед входом до під’їзду житлового будинку, ближче 5 метрів (раніше було 15 м) від контейнерних майданчиків та/або контейнерів для збирання побутових відходів. Крім того, пропонується заборонити куріння у громадських місцях не тільки тютюнових виробів, а й електронних сигарет, кальянів (окрім визначених для цього місць).

Плани на майбутнє

Змінами до законодавства розширені повноваження органів місцевого самоврядування. А саме, місцеві органи влади наділяються повноваженнями контролю за порушенням правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів (в тому числі неоплата за паркування) шляхом запровадження фото-, відеофіксації правопорушень. (ст. 152-1, 122-1, 122-3 КУпАП).

Реалізуються такі повноваження через посадових осіб — інспекторів з паркування. Також інспектори з паркування наділені правом тимчасового затримання транспортних засобів (евакуацією) у передбачених законом випадках.

Начальник КП "Муніципальна варта" пояснив, що відповідним законом органам місцевого самоврядування рекомендовано “...вжити заходів щодо збільшення чисельності посадових осіб місцевого самоврядування для прийняття на службу в органи місцевого самоврядування інспекторів з паркування...”. Діяльність таких інспекторів є спорідненою з діяльністю Муніципальної варти, проте згідно з нормами закону інспектором з паркування не може бути співробітник комунального підприємства.

Він також повідомив, що такі Інспекції з паркування наразі вже створені в містах Київ, Львів, Тернопіль, Луцьк, Дніпро. На стадії створення - у Вінниці, Чернівцях, Одесі, Харкові, інформує прес-служба Чернігівської міської ради.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини