Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:24:56

Нова громада. Об'єдналися, щодалі?

04.10.2019   11:54Агенцiя

3 жовтня Центр "Доброчин" провів інформаційно-роз'яснювальну зустріч «Нова громада. Об'єдналися, щодалі?» в смт. Ріпки.

У зустрічі взяли участь Сергій Гарус, Ріпкинський селищний голова, представники виконкому селищної ради, депутати селищної ради, активні громадяни.

Сергій Гарус у вступному слові зазначив, що зараз відбувається процес формування Ріпкинської об'єднаної територіальної громади і вже отримані позитивнів ідповіді від семи сусідніх рад. Тож потенційна Ріпкинська ОТГ складатиметься із восьми рад з центром у селищ іРіпки.

Олександр Підгорний, керівник Ресурсного Центру ГО «Центр Доброчин», у своєму виступі розповів про децентралізацію, про зміни, які відбуваються у місцевому самоврядуванні. За його словами переважна більшість діючих ОТГ в Чернігівській області демонструють позитивні приклади реалізації реформи.
«Перше, щопотрібно зрозуміти, що процес децентралізації – невідворотній і вартоприймати рішення. Для Ріпокважливо стати центром громади, бо тут є перспектива росту. А, отже, скоро зможемоговорити про успіхиВашоїгромади», - зазначив Олександр Підгорний.

На думку Юрія Паперного, політичного експерта, завершення процесу децентралізації вже стало для місцевих еліт неминучим і не загорами. «І тому - головне зараз зрозуміти, які дії потрібно зробити, щоб провести цей процес з максимальною користю для громади та її жителів», - підкреслив він.

Про повноваження  органів місцевого самоврядування, що обираються та яким чином рішення цих органів впливатимуть на життя людей: наповнення і використання бюджету громади, питання освіти, медицини, транспорт, дороги, впорядкування територій, стратегічний розвиток громади говорив юрист Центру Сергій Нестеренко.

Також в ході зустрічі учасники обговорили питання функцій та повноважень органів місцевого самоврядування, а також механізми прийняття рішень в ОТГ.

Учасників зустрічі цікавили питання повноважень та обов'язків старости, його ролі у житті громади, та розподілу грошей, функціонування закладів освіти, культури, медицини тощо.
 
Проект «Діалог для трансформації конфліктів в громадах», здійснюється Центром «Доброчин» за підтримки Програми МФВ «Демократична практика”.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.