Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:03:37

Про реалізацію в області стратегії розвитку громадянського суспільства – на засіданні профільної Координаційної ради

30.09.2019   09:30Агенцiя

Під час засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства при Чернігівській ОДА, що відбулося 27 вересня обговорювалась реалізація в області Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки.

Як повідомив директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ігор Слезко, цього року реалізовується 6 громадських проєктів 5 громадських організацій, для виконання яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету у рамках Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада».

Зокрема, за 8 місяців профінансовано майже 99 тисяч гривень. Також оголошено конкурс проєктів для інститутів громадянського суспільства на 2020 рік. Наразі граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів однієї програми (проєкту, заходу), що подається для участі в конкурсі, збільшено до 30 тисяч гривень (у 2019 році — 25 тисяч).

В області створено умови для проведення відповідних консультацій органів виконавчої влади з громадськістю. Громадські організації, які з різних питань зверталися до облдержадміністрації, отримують всебічну підтримку (організаційну, інформаційну).

Виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації, голова Координаційної ради Наталія Романова зауважила, що організаціям громадського суспільства потрібно бути більш активними і співпрацювати з органами влади на етапі підготовки своїх заходів.

Про хід виконання в області Програми залучення організацій громадянського суспільства до надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів на 2019–2020 роки доповіли відповідальні замовники програмних заходів: представники Департаменту соціального захисту населення та Управління охорони здоров’я ОДА, Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

З основними напрямами правопросвітницького проєкту «Я маю право!» учасників засідання ознайомив представник Головного територіального управління юстиції в області, акцентувавши, що реалізація заходів відбувається у тісній співпраці із структурними підрозділами ОДА, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.