Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:39:10

Наталія Романова: Маємо бути достойними подвигу загиблих героїв

28.09.2019   11:51Агенцiя

Нагадаємо, нещодавно в області скоєні акти вандалізму: в Мені невідомі зловмисники на місцевому кладовищі спаплюжили пам’ятники загиблим учасникам АТО, а в Новгород-Сіверському районі пошкодили будівлю меморіального музею, де свого часу був будинок загиблого бійця.

Щоб засудити ці злочини 26 вересня представники органів влади та громадськість зібралися в облдержадміністрації.

— Можемо пишатися тим, як ми на Чернігівщині віддаємо шану загиблим героям. Але, на превеликий жаль, є ті, хто дозволяє собі коїти наругу над світлою пам’яттю наших захисників. Чим ці особи керувалися у своїх вчинках, я не знаю. Однозначно, не почуттями патріотизму та вдячності, — висловила своє занепокоєння виконуюча обов’язки голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова.

— Біль і тільки біль… Таким вчинком я шокована. У людей, які замалювали обличчя на пам’ятниках, немає ні честі, ні гідності, ні совісті. Невже мій син на це заслуговує? Сподіваюсь, що зловмисників знайдуть, і для них буде справедливе покарання, — з такими словами звернулася до присутніх Ніна Ільчишина – мати загиблого бійця Олександра. Пам’ятник, встановлений її сину, серед пошкоджених. Олександр помер внаслідок тяжких поранень, отриманих в зоні АТО.

Голова громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський:
— Таке ставлення до пам’яті наших героїв — ганебне і неприпустиме. Втративши сина, батька, чоловіка, родини загиблих змушені знову переживати травму.

Ми зібрались, аби попередити такі вчинки, які, на жаль, непоодинокі в Україні.

Cподіваємось, що особи, які паплюжать пам'ять наших воїнів, обов’язково будуть покарані. Для цього ми зробимо все від нас можливе. А головне — спільно. Адже в цій ситуації нас підтримали і влада, і поліція, і засоби масової інформації.

Микола Шанський переконаний, що робота з національно-патріотичного виховання в області проводиться на досить високому рівні. Втім, з огляду на недавні події, роботу слід посилити. До речі, вже найближчим часом у Мені відбудеться виїзне засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання.

Зі свого боку, всебічну підтримку пообіцяв начальник Чернігівського відділу поліції Головного управління Нацполіції в області Анатолій Домарацький. Попередити прояви вандалізму допоможуть камери відеоспостереження (їх додатково ще треба встановити), зазначив правоохоронець.

А от представник Українського інституту національної пам’яті в області Сергій Бутко сумнозвісні події відмовляється називати вандалізмом:

— Це акт агресії. Правоохоронні органи такі вчинки мають розглядати не як дрібне хуліганство, а як політичні акції в умовах гібридної війни. Вкотре закликаю журналістів, представників влади та громадськості використовувати термінологію «захисники України в російсько-українській війні». Це принципово важливо, адже на нашій території — справжня війна, про що частина суспільства навіть не підозрює.

Сергій Бутко запропонував оформити єдину базу всіх поховань, меморіальних дошок, пам’ятників загиблим захисникам України. Ця інформація має бути доступною не тільки в органах влади, а й правоохоронних структурах.

Підсумовуючи, Наталія Романова підкреслила, що тільки в єдності та злагодженості дій ми зможемо захистити світлу пам'ять загиблих героїв, повідомив Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.
 

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини