Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:49:11

Протягом тижня вилучено 64 кг незаконно добутої риби та 77 од. заборонених знарядь лову, - Чернігівський рибоохоронний патруль

26.09.2019   15:59Агенцiя

У період з 19 по 26 вересня інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 44 порушення правил рибальства.

Так, було складено 15 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 20 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один - за ст. 88 – 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім того, складено вісім актів виявлення безхазяйного майна, згідно яким з водойм вилучено 57 од. сіток та 46 кг риби.

Всього у порушників за тиждень вилучено 64 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 77 од. заборонених знарядь лову (сітки, та ості). Збитки, завдані рибному господарству, склали 4 862 грн.

Для прикладу, 21 вересня в ході проведення рибоохоронного рейду водоймами Козелецького району на озері поблизу с. Самійлівка викрито двох місцевих жителів із забороненим  знаряддям лову. Правопорушники за допомогою сітки встигли виловити майже 3 кг риби: плітка - 6 екз., лин - 5 екз. та щука - 1 екз. Збитки, завдані  рибним запасам, становлять 1 445 грн.

Того самого дня під час рибоохоронної роботи на території Сосницького району, поблизу смт Сосниця виявлено громадянина, який виловлював рибу сіткою одностінкою. Браконьєром виявився місцевий житель, який незаконно добув майже 2 кг риби: 5 екз. плоскирки, 4 екз. плітки та по 1 екз. щуки та окуня. Збитки склали 867 грн.

На всіх правопорушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Крім того, 22 вересня  під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів на ринку в м. Борзна викрито місцеву мешканку, яка продавала 3 кг живої риби (карасі сріблясті). Документів, які б підтверджували законність придбання водних біоресурсів та сертифіката якості у громадянки не було. На особу складено протокол за ст. 88 - 1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 540 до 1 700 грн. Матеріали справи передано до Борзнянського районного суду.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини