Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:57:51

Міні-сквер напроти "МакДональдсу" причепурився й став новою фотозоною

25.09.2019   13:23Агенцiя

Роботи з благоустрою зеленої зони на перетині проспекту Перемоги й вул. Кирпоноса в Чернігові розпочалися навесні. Головним підрядником виступило КП «Зеленбуд» Чернігівської міської ради. Нарешті оновлений міні-сквер радує жителів і гостей обласного центру. Як і планувалося, роботи завершилися до Дня міста (21 вересня).

За півроку крок за кроком тут облаштований газон, висаджений ялівець скелястий, липи – причому вже доволі дорослі деревця, зроблена жива огорожа з кущиків барбарису. Важливо також, що проведено освітлення й встановлені ліхтарі, зроблений автоматичний полив, замощені плиткою пішохідні доріжки, встановлено три суцільні паркові лави та урни. Фінальним акордом стала поява муралів на фасадах двох прилеглих до міні-скверу будинків.

- Ми навели лад на цій території, аби жителі й гості нашого міста могли з комфортом відпочити у перерві між зустрічами чи на шляху до центрального ринку, - коментує цю подію директор КП «Зеленбуд» Роман Старіков. - Кошторисна вартість всього обсягу робіт з облаштування міні-скверу становить 1 961 628 грн., в тому числі вартість муралів – 152 тисячі гривень. Це вартість матеріалів і самої роботи, сюди ж включені всі податки. Я хочу подякувати команді майстрів, які в стислий термін і якісно впоралися з цим завданням. Хлопці працювали і рано-вранці, і пізно ввечері, аби встигнути здати роботу вчасно.

За словами Романа Старікова, знайти майстрів, які взялися б за цей проект, а головне – зробили все швидко та якісно, було непросто. «Нам порекомендували чернігівця Олексія, творчий псевдонім якого - Moke, - розповів директор комунального підприємства. – Він взяв за основу ескіз, який сподобався багатьом представникам міської ради, який вважали доречним і міській голова, і головний архітектор, творчо його доопрацював, запропонував свій варіант, так що це його авторська робота».

Результатом роботи своєї команди (над створенням муралів трудилися три молодих чоловіки) Moke в цілому задоволений. Він розповів, що за освітою – інженер-механік, закінчив наш технологічний університет. Створенням муралів Олексій захопився близько 10 років тому. За цей час його роботи з’явилися в районі Кругу («Козак з козачкою»), на Масанах напроти церкви, біля «Градецького», на вул. Рокосовського («Льодовиковий період»), на Бєлова, збоку будівлі кінотеатру «Дружба». В Чернігові можна нарахувати десь з десяток його малюнків, а також вони є в Києві, Одесі.

- Ми багато тренуємося, тому малюємо щось і під автомобільним мостом, і десь на околицях, - розповів Олексій про своє захоплення. – Використовуємо переважно аерозольну фарбу. Вона доволі стійка, малюнок буде триматися понад 10 років. Зверніть увагу на мурал на Кругу. Він виглядає, як новий. Це якісна фарба виробництва Німеччини. Замовляємо у представника фірми, один балончик коштує десь 120-130 грн. (майже вдвічі дешевше, ніж в «Епіцентрі»). Під час створення цих двох муралів використали десь 110 балончиків. Але трошки використовували й водоемульсійну фарбу в банках, звичайні пензлі.

Новий міні-сквер, вочевидь, вже припав до душі багатьом чернігівцям. Підтвердження тому – численні фото на фоні муралів у соціальних мережах. За словами Романа Старікова, навесні тут буде ще краще, адже кущі та дерева отримають певну форму, крім того, зацвітуть висаджені згодом луковичні. Побажання від керівника підприємства «Зеленбуд»: дбайливо ставитися до майна громади, а також не ходити по газону, доки трава не вкоріниться.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини