Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:11:28

Збір оплати за паркування в Чернігові може змінитися

25.09.2019   10:26Агенцiя

Вивчити сучасні механізми збору оплати за паркування автотранспорту на паркувальних майданчиках міста доручив підлеглим – міському управлінню економіки та Муніципальній варті – Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Це питання обговорювалося в міській раді на розширеній нараді 24 вересня.

- Ми маємо збиткову діяльність по паркуванню і одночасно - несучасне місто, невикористання вже загальноприйнятих у світі технологій, здивованих іноземців і т. д. Загалом, маємо негативні наслідки для міста, - окреслив проблему міський голова.

Вихід він вбачає у запровадженні сучасних механізмів оплати паркування – зокрема, через телефон.

- Нам бажано було би піти по шляху конкретно якоїсь моделі, яка вже запроваджена в якомусь місті, яку можна виїхати і побачити. Щоб не винаходити велосипед, - сказав мер. - Задача наступна: фінансовий результат повинен бути хоча б не гіршим ніж зараз, але плюс виграти має іміджева позиція міста. Щоб водії могли розрахуватися і з мобільного телефону, і з картки, і як завгодно. Треба дати всі можливості які тільки є і все це технічно забезпечити. Якщо буде відеоспостереження, то можна буде ці технічні засоби розмістити і в більш глухих районах.

Найперше міський голова доручив виїхати у цільове відрядження і вивчити організацію збору оплати за паркування в місто Дніпро.

На сьогодні в Чернігові догляд за паркувальними майданчиками на вулицях та збір оплати за паркування автотранспорту здійснює комунальне підприємство «Паркування та ринок».

За 2018 рік доходи від паркування без ПДВ склали 1,4 млн грн. Витрати ж – 2,2 млн грн за рік. З них 750 тис. грн – заробітна плата паркувальників плюс ЄСВ за цих працівників. Окрім того, є ще зарплата начальника відділу парковок, витрати на збір плати за паркування, витрати на очищення снігу на парковках і т. д. У підсумку, збиток 795 тис. грн або 35%, повідомляє пресслужба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини