Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:36:21

У Чернігові бібліотекарки університету судяться із закладом, бо впевнені у шахрайстві з їхньою зарплатнею

25.09.2019   09:30Агенцiя

Жінки переконані, що за роки роботи їм недоплатили десятки тисяч гривень.

У Чернігові 13 працівниць наукової бібліотеки звільнились і судяться із навчальним закладом. Їхнє обурення сягнуло межі, коли дізналися, що протягом чотирьох років вони мали отримувати ще плюс половину до своєї зарплати, а отже кожній не доплатили десятки тисяч гривень. Тепер усім колективом бібліотекарки штурмують кабінети керівників, йдеться в ТСН.

Людмла Григорівна проходить між полицями книжок. Із наукової бібліотеки чернігівського університету вона звільнилась минулого року, а з нею ще 12 її колег. Тепре всі судяться зі своїм колишнім закладом. Минулого року побачили на сайті, що в штатному розписі на них, бібліотекарів, закладено щомісячно надбавку в 50 відсотків від посадового окладу, яку, запевняли, мали виплачувати з 2014 року.

«Ректор заклав у штатньому розписі 50 відсотків, а доплачував нуль. І це продовжувалось протягом 51 місяця. Я, наприклад, майже 70 тисяч втратила», - каже одна з жінок.

Тож вирішили позиватись до суду, перші інстанції почали вигравати. А ось кілька апеляцій вже програли. Суди звинувачують у несправедливих рішеннях і додають, що звідти зникають документи.

Хоча саму постанову про надбавку скасували ще 2014, але повністю, каже юрист університету, її прибрати не мали права. «В 2014 році вони зовсім відмінили цю надбавку, але вона перечислялась на рахунок університету, тобто її відмінили, а з Міністерва надходили в повному обсязі», - кажуть в університеті.

Фінансування і справді надходило у повному обсязі, підтверджують у Міносвіти. Надбавки - врахували. Втім, як розпоряджтись коштами на зарплатню, вже має визначати ректор. Головний бухгалтер університету показує і ректорські, і свої надбавки - премій для себе там немає. Гроші, каже, пішли на інше. «Це і вислуга років збільшення і отримання вченого звання наукового ступеню. В межах отриманих коштів виплачували заробітну плату працівникам», - додають в університеті.

Каже, зарплату визначає, перш за все, трудовий договір, який підписали самі бібліотекарі. А штатний розпис, який вони побачили аж за 4 роки, не є документом, який встановлює цю зарплатню. Там зазначений максимальний розмір надбавки - це 50 відсотків, але то ж максимум. Після припису, який винесла Державна служба з питань праці, ректор через 4 роки призначив надбавку, але усього у 5 відсотків.

На 5 відсотках бібліотекарі зупинятись не збираються. Впевнені, що гроші вкрали особисто у них.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини