Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:43:27

У Чернігові урочисто відкрили новий сквер на вулиці Рокоссовського

18.09.2019   09:44Агенцiя

Вже доброю традицією в Чернігові стає до Дня міста відкривати оновлені місця для відпочинку містян. Такі проекти покликані не тільки покращити зовнішній вигляд міста, а й підняти на новий рівень життя нашої громади.

Хоч і невеличкий, але симпатичний і затишний новий сквер на Рокоссовського вже припав до душі мешканцям мікрорайону, які там гуляють, сідають перепочити або просто проходять його доріжками.

Вже деякий час цей сквер виглядав готовим, але насправді в ньому ще виконувались окремі роботи – зокрема, висаджувалися деревця. Але до 17 вересня всі роботи завершили і скверик офіційно відкрили.

На скромні урочистості завітав чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, який привітав жителів мікрорайону з хорошою подією і розповів про те, які об’єкти ще робитимуться в місті в найближчі роки.

Але спочатку він пояснив свою позицію в тому, навіщо взагалі влаштовуються такі урочисті відкриття таких невеличких об’єктів. На думку міського голови, вони потрібні щоби дати людям позитив. Адже скрізь суцільний негатив: не тільки війна, а й телебачення постійно показує аварії та інші жахи по всіх каналах. А в громаді міста на протиставлення цьому треба показувати людям, що є й інші новини, що в місті ще дивляться вперед і роблять кроки до кращого.

- Це одна мета. А інша - мудрі книжки пишуть, що якщо щось хороше зроблено, то обов’язково треба цьому порадіти і подякувати Богові. А не так як ми іноді: мріяв усе життя про щось, воно збулось – а ти й не бачиш, далі пішов і щось хочеш наступне», - сказав він.

Владислав Атрошенко наголосив на тому, що його мрія і мета – зробити Європу в Чернігові. Так, зараз ситуація в Україні дуже складна – в політиці, в економіці. Але якщо сидіти склавши руки й нічого не робити – нічого кращого й не буде.

- Наступним буде готовий показовий скверик на вулиці Кирпоноса. Ідея така, що там напружений рух, ринок, всі заклопотані – але з лавини життєвої суєти крок ступив – і ти вже можеш побути в іншому просторі. У мене на меті зробити такі куточки для перепочинку в кожному мікрорайоні. В принципі, проблема тільки в грошах: ми у місті робимо лиш десяту частину від того що хотілось би через нестачу коштів, - зауважив міський голова.

Він пояснив, що пріоритетом є такі об’єкти, як проблемні дитячі садочки і школи. Зокрема, аварійна будівля 23-ї школи, яку треба зносити і відбудовувати наново. Там буде зводитися школа-садок. Така сама ситуація з садочком №5 на Шерстянці, який руйнується, бо збудований навіть без фундаменту, просто на землі. І підлога в кімнатах, де перебувають діти, постійно просідає та гниє – постійно піднімають ці дошки, підсипають землю і настилають нові. Це завдання найближчих років.

Дещо з таких великих проектів зробити вже вдалося: уперше за останніх 25 років у Чернігові збудували новий дитячий садочок. Він на Масанах, де зараз багато дітей, і в дошкільних закладах є найбільша потреба. Садочок збудований за сучасними технологіями, утеплений, гарний, все зроблене з душею. Залишається робити все для того, щоб таких об’єктів у місті ставало дедалі більше.

Жительки прилеглого мікрорайону, які на відкритті скверу теж взяли слово, подякували міському голові за те, що Чернігів стає гарнішим. Вітали перетворення на краще і ті містяни, які спілкувалися з мером після закінчення урочистостей, повідомила пресслужба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини