Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:18:35

Щотижнева оперативна нарада при Ніжинському міському голові

17.09.2019   08:34Агенцiя

16 вересня відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Начальник сектора моніторингу Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Інна Музиченко доповіла про стан оперативної ситуації за минулий тиждень. До відділку поліції надійшла 301 заява та повідомлення щодо правопорушень. Зокрема, працівниками відділку було складено 6 адміністративних протоколів за спалювання сухої рослинності, а також 39 адміністративних протоколів та накладено штрафів за паркування в неналежному місці (на площі імені Івана Франка).

На початку засідання міський голова Анатолій Лінник відмітив роботу управління культури і туризму, управління освіти та відділу економіки під час організації та проведення фестивалю «Його величність, Ніжинський огірок». Начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак зазначила: "Ми вийшли за межі міста, про нас знає вся Україна, підтвердженням того є організовані екскурсії на фестиваль з міст Конотопа, Шостки, Кролевця, Києва та інших". Анатолій Валерійович наголосив, що потрібно працювати й надалі та примножувати здобутки. А також зауважив, що на наступний рік буде розроблятися проектно-кошторисна документація по комплексній реконструкції парку Шевченка, в першу чергу - це буде центральна його частина, адже на його територій проводиться велика кількість міських заходів

Традиційно на нараді було заслухано відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконавської дисципліни та доручень міського голови, а також обговорені звіти керівників відділів та управлінь і плани роботи на поточний тиждень.

За минулий тиждень до виконавчого комітету громадяни зверталися  щодо розподілу земельних ділянок, відновлення асфальтного покриття та ремонту пішохідних доріжок, оформлення субсидій, відновлення радіомовлення, спиляння дерев, вуличного освітлення, тощо.

Під час розгляду доручень минулих нарад Анатолій Лінник звернув увагу на невиконання умов договору перевізником по маршруту №7 щодо однодверних транспортних засобів. Наголосив, якщо умови договору не дотримуються, то потрібно його розривати.

Очільник міста акцентував увагу управління освіти на темпи ремонтних робіт у ЗОШ №15, №10 та у Гімназії №14. Доручив начальнику управління щоденно звітувати про хід виконання робіт.

Начальник управління праці та соціального захисту Валентина Кулініч доповіла про проведену роботу з жителями, які переотримали кошти по нарахуванню субсидії за наявності двозонних лічильників. На сьогодні 872 особи перерахували переотримані кошти (це більше 180 тисяч грн.), 148 осіб ще не повернули кошти.

Головний лікар КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко проінформувала, що проводиться черговий етап по укладанню декларацій з пацієнтами та по їх внесенню в систему E-health (станом на 12.09.2019р. кількість укладених декларацій складає 49573, що становить 78% від чисельності населення міста).

Під час заслуховування звітів керівників медичної сфери міський голова Анатолій Лінник підкреслив, що забезпечення пільгової категорії громадян та хворих рідкісними захворюваннями безкоштовними лікарськими засобами повинні бути в рівних умовах тазвернув увагу на закупівлю мобільного рентген-апарату, фіброгастроскопу. Головний лікар КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко зауважила, що завдяки виділенню додаткових коштів міською радою на пленарному засіданні 59 сесії пільговими ліками забезпечені всі громадяни відповідної категорії. Анатолій Валерійович доручив головному лікарю центральної міської лікарні Олександру Костирко при формуванні бюджету на наступний рік запланувати придбання артроскопічної стійки для проведення хірургічних втручань на суглобах.

Заступник Начальник фінансового управління Маргарита Фурса проінформувала, що проводиться робота по формуванню списків членів автогаражних кооперативів з метою встановлення фізичних осіб, які мають оформлені гаражі та не сплачують податок на нерухомість.

Спеціаліст відділу адміністративно-дозвільних процедур - адміністратор центру Юлія Степнова зазначила, що за минулий тиждень за результатами надання адміністративних послуг населення до міського бюджету надійшло 7 тис. 100 грн. та до державного бюджету – 300 грн.

Начальник відділу квартирного обліку, приватизації житла та ведення реєстру територіальної громади Оксана Лях доповіла, що за минулий тиждень до відділу звернулося 130 громадян щодо зміни місця проживання та сплатили до міського бюджету 1632 грн., а також 28 осіб з інших житлових питань. Працівниками відділу було видано 585 довідок про місце реєстрації осіб для управління праці та соціального захисту населення та іншим установам.

Міський голова Анатолій Лінник не залишив поза увагою спалювання сухої рослинності у вечірній час та доручив інспекції з благоустрою розробити проект розпорядження щодо проведення рейдів у вечірній час працівниками інспекції разом з представниками поліції.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.