Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:09:36

​​​​​​​Чергове засідання виконавчого комітету Ніжинської міськради

13.09.2019   10:47Агенцiя

Сьогодні у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника.

У засіданні взяли участь, депутат обласної ради Сергій Охонько, радник міського голови Сергій Осадчий, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Дзюба, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко, начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак, начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський та ЗМІ. На порядку денному було 4 проекти рішень та 10 проектів рішень подані для розгляду у робочому порядку. Різне:

1.Про відшкодування коштів перевізника за пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування в місті Ніжині за травень 2019 року.
2.Про утворення Експертної ради з питань книговидання при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради, затвердження її персонального складу та затвердження Положення про Експертну раду з питань книговидання при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради.
3.Про переоформлення особових рахунків.
4.Про постановку на квартирний облік та затвердження рішень.
5.Про доповнення додатків 1,2,3,4 до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 29.08.2019 р. №274 «Про затвердження списків учнів закладів загальної середньої освіти на харчування за кошти міського бюджету у 2019-2020н.р.».
6.Про надання одноразової матеріальної допомоги.
7.Про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами в м.Ніжині.
8.Про виділення коштів на придбання квітів.
9.Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 06 серпня 2019 року № 241 «Про визначення головного розпорядника Покровського ярмарку та розміру плати за участь суб’єктів підприємницької діяльності у «Ніжинському Покровському – ярмарку 2019»»
10.Про відзначення Грамотою виконавчого комітету Ніжинської міської ради.
11.Про відзначення Дня рятівника.
12.Про розгляд матеріалів опікунської ради.
13.Про припинення функціонування прийомної сім’ї у зв’язку з влаштуванням дитини на повне державне забезпечення.
14.Про затвердження протоколу про результати електронного аукціону з продажу нежитлової будівлі «лазня», що розташована за адресою   м. Ніжин, вул. Козача,3.

Начальник управління культури і туризму Ніжинської міської ради Тетяна Бассак подала на розгляд та затвердження проект рішення «Про утворення Експертної ради з питань книговидання при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради, затвердження її персонального складу та затвердження Положення про Експертну раду з питань книговидання при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради». Експертна рада з питань книговидання при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради є консультативний, постійно діючий, дорадчий колегіальний орган, утворений при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради з метою здійснення попередньої змістовної тематичної оцінки книжкових видань, визначення їх соціальної значимості та доцільності випуску (закупівлі) за кошти міського бюджету. Експертна рада сприяє забезпеченню населення Ніжинської міської об'єднаної територіальної громади якісною та змістовною україномовною книжковою продукцією, досягненню відповідного інформаційного, освітнього та культурного рівня громадськості, формуванню позитивного іміджу міста та держави, а також виробленню дієвого механізму прозорого використання коштів міського бюджету, виділених для підтримки українського книговидання та книгорозповсюдження. Тираж кожного видання, здійснений за кошти міського бюджету, ставиться на баланс управління культури і туризму Ніжинської міської ради для представлення на тематичних виставках та ярмарках, для представницьких цілей Ніжинської міської ради з подальшим списанням під особистий підпис ( з наданням ідентифікаційного коду). Передача інституціям громадянського суспільства, культурно-просвітницьким товариствам, об'єднанням Ніжинської міської об'єднаної територіальної громади, навчальним закладам, бібліотечним установам здійснюється через рішення сесії Ніжинської міської ради. Експертна рада складає висновки, пропозиції та подає на розгляд виконавчого комітету для затвердження.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко запросив присутніх на святкування традиційного загальноміського фестивалю «Його величність ніжинський огірок», яке відбудеться 14 вересня об 11-00 годині у міському парку Т.Шевченка.
15 вересня -о 10-00 - Мітинг з нагоди відзначення 76-річниці визволення міста від фашистських загарбників (Пам’ятний знак загиблим землякам в роки Другої Світової війни) о 10 -30 - Концертна програма з нагоди 76-ої річниці визволення Ніжина від фашистських загарбників (Пам’ятний знак загиблим землякам в роки Другої Світової війни).

04 квітня 2019 року на пленарному засіданні сесії Чернігівської обласної ради прийнято рішення про передачу у довгострокове безоплатне користування пам'ятки архітектури національного значення Церкви Іоанна Богослова (Іванівська церква) у м.Ніжині релігійній громаді. На даний момент проходять ремонтні роботи. Обговоривши дане питання члени виконкому доручили управлінню культури і туризму Ніжинської міської ради написати листи до обласного департаменту культури і туризму, національностей і релігій Чернігівської ОДА, а також архієрею Православної церкви України, Української Православної Церкви Київського Патріархату, архієпископу Чернігівському і Ніжинському, речнику Священного Синоду щодо підписання дозволу на виконання ремонтних робіт та охоронного договору. Відділу містобудування та архітектури Ніжинської міської ради також направити листи до управління містобудування та архітектури Чернігівської ОДА щодо дозволу на виконання таких робіт.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини