Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:24:10

Линовицька громада серед переможців конкурсу мікрогрантів “Добробут громад”

11.09.2019   08:51Агенцiя

Громада отримає 100 тисяч гривень на реалізацію проекту “Подорож до легенд Линовицького краю”. Конкурс мікрогрантів «Добробут громад» проводив агроіндустріальний холдинг МХП.

Як зазначали організатори конкурсу «Проект «Добробут громади» - це нова можливість для голів ОТГ та активних людей у селі».
Линовицька об’єднана територіальна громада на прямі міжбюджетні відносини перейшла з 1 січня 2018 року. З перших днів своєї діяльності представники громади активно працюють над залученням додаткових фінансів для реалізації проектів.

В цьому їм допомагають фахівці Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою». Представники Линовицької громади беруть активну участь у навчальних візитах, тренінгах та семінарах, які організовує Центр.
 
В ході консультації на тему стратегічне планування та проектний менеджмент, яку проводив Володимир Бойко, радник з регіонального розвитку Чернігівського ЦРМС, мова йшла якраз про написання проектних заявок. І представники громади розказали про ініціативу розвитку туристичного простору та оголошений конкурс агрохолдингу МХП. Експерт допоміг заповнити заявку та консультував громаду протягом підготовки проекту.
"Линовицька об`єднана територіальна громада, розташована недалеко від Прилук. Після років байдужості з`явився господар, який, втім, лише опановує цю роль, шукаючи важелі для росту. Один із найбільш ймовірних – рештки спадщини Бальменів, безпосередній зв`язок з Тарасом Шевченком та його знаковою поемою «Кавказ». Можливо, таким чином вдасться поєднати українську спадщину та сучасну економіку у сполученні, де вже нікому не треба буде доводити чому там важливо дбати про власну історико-культурну спадщину", - прокоментував можливості громади Володимир Бойко.

В результаті Линовицька громада серед десяти переможців конкурсу мікрогрантів.

«Линовицька ОТГ з проектом «Подорож до легенд Линовецького краю». І завершує нашу десятку переможців туристична ініціатива. Між нами кажучи, цей проект ми назвали видовищним. Оскільки він вкотре доводить, що в Україні є безліч місць, які варто відвідати. І для того, аби незабутньо провести час, не обов’язково їхати за кордон. Цей проект про розвиток туристичного потенціалу України та Линовицької ОТГ в цілому. Разом розробимо туристично-пізнавальний маршрут «Стежками шотландських графів: Линовиця», - зазначили організатори конкурсу.

В ході реалізації проекту в Линовицькій громаді розчистять та облаштують територію з елементами ландшафтного дизайну навколо брами-башти де Бальменів та в самій башті. Відновлять штучний острів (так званий «чайний»), де за переказами, де Бальмени та Тарас Шевченко любили відпочивати, спілкуватися та насолоджуватися видами на парк та на «Острів троянд», який також планують відновити. Також на дамбі відбудують «Місточок кохання», який за переказами є улюбленим місцем прогулянок Якова де Бальмена. Побудують альтанку в парку Шевченка, приведуть до ладу території навколо дуба Шевченка та біля Успенської церкви.

Також побудують сувенірну крамницю та зроблять маркування туристичного маршруту, розробка та встановлення вказівних, інформаційних і попереджувальні знаків, а також та QR-кодів із інформацією про туристичні об`єкти та історії, з ними пов`язаних.

До десяти громад-переможців також увійшли Моринська ОТГ,  Саранчуківська ОТГ, Монастириська ОТГ,  Степанецька ОТГ, Краснопільська ОТГ, Вишнівецька ОТГ, Новокалинівська ОТГ , Летичівська ОТГ  та Водяницька ОТГ, інформує Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини