Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 12:28:06

Упродовж тижня рятувальники 115 разів залучались до ліквідації надзвичайних подій і надання допомоги громадянам

02.09.2019   12:49Агенцiя

Упродовж минулого тижня з 26 серпня по 2 вересня щоденно в пожежно-рятувальних підрозділах Управління ДСНС України у Чернігівській області чергувало 188 чоловік особового складу, 58 одиниць основної та спеціальної техніки.

Вогнеборці ліквідували 99 пожеж, 1 з яких виникла на об'єкті, 21 - в житловому секторі громадян, 1 на транспорті, 3 інших та 73 у природних екологічних системах, зокрема 4 загоряння на торфовищах, 2 - настилу в лісі, 67 - сухої трави та сміття. Площа, пройдена вогнем у природних екологічних системах склала майже 185 га.

В результаті пожеж троє чоловіків 1951, 1959 та 1979 р.н. отримали опіки кінцівок. Події трапились у с. Левки Прилуцького, смт Олишівка Чернігівського районів та смт Козелець відповідно.

Упродовж тижня ліквідовано пожежі на торфовищах біля сіл Заріччя та Калинівське Семенівського, Красний Колядин Талалаївського, Оленівка Борзнянського та Малійки Чернігівського районів.

30 серпня о 10:40 біля с. Смяч Сновського району на відкритій території сталася пожежа торфу на площі 9 га. Причина виникнення загоряння - необережне поводження з вогнем невстановленої особи. До ліквідації пожежі оперативно залучено підрозділи Управління ДСНС України у Чернігівській області у складі 48 чоловік особового складу та 9 одиниць спеціальної техніки.

Фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення 5 разів залучалися до дій за призначенням. Знищено 259 одиниць вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, з них 27 мінометних мін калібром 50 мм, 2 артилерійські снаряди калібром 152 мм, 1 ручну гранату Ф-1, 189 артилерійських снарядів калібром 45 мм та 40 підривників.

Крім того, підрозділи Оперативно-рятувальної служби Чернігівщини 11 разів залучалися до надання допомоги громадянам та проведення інших невідкладних робіт.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини