Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:38:26

У Чернігові борються з самовільним під'єднанням до комунальних мереж

23.08.2019   13:16Агенцiя

Щоквартально інспектори КП «Чернігівводоканал» виявляють по декілька самовільних приєднань до мереж комунального водопостачання та водовідведення.

Як правило, такі історії для порушників законодавства закінчуються від’єднанням від мереж і штрафом в декілька тисяч гривень.

За самовільні приєднання до комунальних мереж водопостачання та водовідведення окремих осіб або підприємств доводиться платити всім мешканцям міста, адже всі втрати КП «Чернігівводоканал» враховані в тарифах. Саме через це головним завданням інспекції, яка працює на підприємстві, є виявлення самовільних підключень. В останні роки активну допомогу в цьому здійснюють мешканці міста, які не хочуть миритися з тим, що їх банально обкрадають.

Треба зазначити, що відповідно до законодавства України та «Правил приєднання до комунальних водопровідних та каналізаційних мереж міста Чернігова», які було затверджено рішенням виконкому Чернігівської міської ради від 21 липня 2016 року №314, в разі виявлення самовільних приєднань (підключень) виробник здійснює нарахування за спожиті обсяги водопостачання та водовідведення у порядку, передбаченому Правилами користування, та виставляє рахунки особам, які здійснили таке приєднання (підключення). Як правило, це тисячі гривень, які має сплатити порушник. Але навіть великі штрафні санкції не лякають тих, хто самовільно приєднався до комунальних мереж, адже таким чином, за рахунок сусідів, вони сподіваються «зекономити» десятки тисяч гривень власного бюджету.

Нещодавно один із чернігівців у соціальній мережі Фейсбук почав наполегливо поширювати дописи щодо діяльності КП "Чернігівводоканал". За його словами, на підприємстві і фахівців не залишилось, і працюють вони не так, як слід. Але, як з’ясувалося, така активність не була випадковою!

Буквально за добу до цього інспектори КП «Чернігівводоканал» в черговий раз виявили факт самовільного приєднання будівлі згаданого мешканця до комунальної мережі водопостачання. І таке приєднання відбувається не вперше! Попередній факт приєднання до мереж комунального водопостачання було виявлено у 2016 році. Тоді порушнику було виписано штраф майже на 3 912 грн. Виявлена в серпні 2019 року вартість безоблікового водокористування обійдеться порушнику в 6966 грн.

Згадана особа навіть не намагається узаконити своє водокористування і за словами сусідів, після відключення бере воду з вуличних водорозбірних колонок, також не сплачуючи за це.

Нагадуємо, якщо потрібно підключити об’єкт до систем централізованого водопостачання та водовідведення, необхідно звернутися до виробничо-технічного відділу в кабінет 102 видачі технічних умов, який знаходиться на першому поверсі адмінбудівлі КП «Чернігівводоканал» по вул. Жабинського, 15. Телефон для довідок (0462) 64-91-07.

Прийом громадян проводиться в понеділок – четвер з 08.00 до 17.00. В п’ятницю – з 08.00 до 16.00 з перервою на обід з 12.00 до 12.48 год.

Приєднання об’єкта замовника до централізованих водопровідних та/або каналізаційних мереж передбачає наступні етапи в такому порядку:

    подання замовником заяви до КП «Чернігівводоканал» про видачу технічних умов на приєднання об’єкта до систем централізованого водопостачання та/або водовідведення;
    отримання замовником технічних умов на приєднання до систем централізованого водопостачання та/або водовідведення;
    розроблення замовником (у разі відсутності такої можливості – проектною організацією на договірних умовах із замовником) проектної документації для приєднання об’єктів до систем централізованого водопостачання та/або водовідведення;
    погодження проектної документації з КП «Чернігівводоканал» у частині відповідності проектних рішень виданим КП «Чернігівводоканал» технічним умовам;
    виконання замовником будівельних робіт;
    введення в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта (крім приватних осіб);
    опломбування та прийняття в експлуатацію засобів обліку питної води та засобів обліку стічних вод;
    звернення замовника до КП «Чернігівводоканал» із заявою про підключення об’єкта до централізованих систем водопостачання та/або водовідведення та укладення договору про підключення;
    оплата замовником вартості підключення відповідно до умов договору про підключення;
    виконання сторонами зобов’язань щодо здійснення заходів з підключення об’єкта до систем централізованого водопостачання та/або водовідведення;
     укладення між КП «Чернігівводоканал» та замовником договору про надання замовнику послуг з централізованого водопостачання та/або водовідведення (послуг з централізованого постачання холодної води та/або каналізації).

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини