Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:30:09

На засіданні виконавчого комітету Ніжинської міськради прийняли ряд важливих рішень

16.08.2019   12:22Агенцiя

У малій залі виконавчого комітету відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На порядок денний винесено 4 проекти рішень, 8 - подані для розгляду у робочому порядку та «Різне»:

1.Про видалення зелених насаджень на території м. Ніжина.

2.Про внесення змін до п.1 рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 03.12.2015 року №321 «Про створення постійно діючої комісії для визначення стану зелених насаджень, розташованих на території міста й складання акту обстеження тих насаджень, що підлягають видаленню».

3.Про встановлення тарифу на теплову енергію, на виробництво теплової енергії, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії ТОВ «Солід Теплоенерго».

4.Про надання матеріальної допомоги.

Рішення, подані для розгляду у робочому порядку:

5.Про розгляд матеріалів опікунської ради.

6.Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини.

7.Про негайне відібрання дитини.

8.Про затвердження висновку органу опіки та піклування про доцільність негайного відібрання малолітньої дитини від батьків.

9.Про створення комісії з питань формування пропозицій використання у 2019 році субвенції з державного бюджету на придбання житла та приміщень для розвитку сімейних форм виховання наближених до сімейних та на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з числа або призначення їм грошової компенсації.

10.Про фінансування видатків, пов’язаних з придбанням листівок, запрошень та конвертів.

11.Про погодження розміру щомісячної плати за навчання учнів в початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах м. Ніжина.

Під час розгляду проекту рішення «Про надання матеріальної допомоги» начальник сектора з питань прийому громадян і звернень відділу з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян Ірина Назаріна проінформувала, що на комісії по наданню матеріальної допомоги було розглянуто 84 звернення щодо надання матеріальної допомоги, в тому числі звернулось 24 багатодітні сім’ї, в яких діти в цьому році йдуть до першого класу. Така допомога їм надається в рамках міської програми підтримки багатодітних сімей на 2017-2021 рр.

Також прийняли ряд важливих рішень щодо початку створення дитячого будинку сімейного типу та отримання коштів з державного бюджету на придбання житла та приміщень для розвитку сімейних форм виховання наближених до сімейних та на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з числа або призначення їм грошової компенсації.

Начальник сектора профілактики правопорушень серед неповнолітніх служби у справах дітей Лариса Єрофєєва зазначила, що важливість прийняття таких рішень обумовлюється тим, що в короткі терміни потрібно подати пропозиції до Чернігівської обласної ради щодо виділення коштів на придбання житла для дитячого будинку сімейного типу (ДБСТ) та для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з числа. В Ніжині на квартирному обліку перебуває таких 12 ніжинців. А також вже є сім’я, яка має бажання створити ДБСТ. Дана родина виховує трьох власних дітей та чотирьох - прийомних.

Міський голова Анатолій Лінник зазначив, що в Ніжині буде вперше створено дитячий будинок сімейного типу, а в Чернігівській області це другий. Планується придбати квартиру або декілька квартир у новобудові, оскільки є ряд важливих критерій по облаштуванню та санітарним нормам такого будинку. Для придбання житла або призначення грошової компенсації для 12 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з числа за проведеними розрахунками потрібно  4 млн 532 тс.48 грн. А на купівлю квартири для створення ДБСТ– 3 млн 108 тис 368 грн.

Анатолій Лінник звернув увагу присутніх на те, що будуть виготовлені вітальні листівки для запрошень з нагоди відзначення Дня незалежності. У листівках будуть використовуватися сюжети, які зобразила  ніжинка Анна Чепела. Міською владою вже не вперше використовуються сюжети картин ніжинських вихованці або випускників школи мистецтв. «Ми займаємося популяризацією своїх митців, це принципова позиція влади» - наголосив Анатолій Валерійович.

У «Різному розглянули електрону петицію щодо зниження тарифу на перевезення  пасажирів в маршрутних транспортних засобах.

Начальник відділу економіки Тетяна Гавриш проінформувала, що при встановленні тарифів на перевезення пасажирів перевізниками були надані розрахункові тарифи відповідно до Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, які практично по всім маршрутах, були значно вищими. А також проведений пасажиропотік.

Відділом економіки проаналізовано розрахунки статей витрат по кожному маршруту. Зокрема, до уваги брали витрати на заробітну плату, на паливо, відрахування на соціальні заходи, амортизацію транспорту та всі види ремонтів, загальновиробничі та адміністративні витрати. Найнижча вартість на маршруті №15 – 6,02 грн., а найвищий на маршруті №14 – 11,91 грн.

Під час обговорення питання пасажирських перевезень очільник міста наголосив на дотриманні законодавчих норм при перевезенні пасажирів. Акцентував увагу перевізників на автобусах з двохдверними дверями, для входу і виходу пасажирів, адже безпека і комфорт пасажирів перш за все. Зважаючи на важливості питання пасажироперевезень Анатолій Валерійович доручив транспортному відділу при проведенні чергового конкурсу зробити обов’язковою умовою двохдверні автобуси.

Анатолій Лінник повідомив, що наразі розглядається питання про придбання  транспортних засобів для перевезення пільгової категорії пасажирів. Це буде виключно комунальний транспорт. А також будуть формуватися безпечні посадочні платформи, а питання інфраструктури і автомобільної техніки на маршруті потрібно синхронізувати.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини