Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:43:51

Чернігівщина готується до відзначення Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці незалежності України

15.08.2019   16:34Агенцiя

Уже за тиждень наша країна відзначатиме 28‑му річницю незалежності. Деталі запланованих на Чернігівщині тематичних заходів обговорили 14 серпня на засіданні оргкомітету з підготовки свята.

Учасники оргкомітету обговорили порядок та строки проведення, формат урочистостей і визначили відповідальних виконавців. Визначено, що основні заходи з нагоди Дня Державного Прапора та 28-ї річниці Незалежності України пройдуть 23 та 24 серпня.

Планується, що 23 серпня на території Чернігівського національного технологічного університету відбудеться церемонія підняття Державного Прапора України, вручення державних нагород та обласних відзнак, а у рамках акції «Я – громадянин України» паспорти отримають молоді громадяни України.

24 серпня в День Незалежності України представники влади, громадськості пройдуть вулицями обласного центру урочистою ходою, покладуть квіти до меморіальної стели загиблим учасникам АТО/ООС та Героям Небесної Сотні, пам'ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України», пам'ятника Тарасу Шевченку.

До речі, 23 серпня у Седневі Чернігівського району відбудеться відкриття меморіальної дошки на честь громадсько-політичного та культурного діяча, одного із авторів Акта проголошення незалежності України Левка Лук’яненка. Таку ж меморіальну дошку планують відкрити і в Чернігові до Дня міста.

Біля Катерининської церкви відбудеться Молебень за Україну. Цього ж дня о 9.30 чернігівці долучаться до загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими під час Революції Гідності та у зоні проведення АТО/ООС.

Передбачається, що завершиться відзначення головного державного свята України на одній із найбільших та найвідоміших зелених зон відпочинку Чернігова – Алеї Героїв фестивалем національних культур «Поліське коло» та концертом творчих колективів Чернігівщини.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.