Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:08:32

"Хочеш розвитку громади - подбай про її безпеку"

07.08.2019   09:21Агенцiя

Такі слова почув від польських менторів Славоміра Клусека та Здіслава Внека, представників Асоціації добровільних пожежних команд Республіки Польща, які відвідали Менську громаду в рамках напрацювання стратегії розвитку безпеки в об'єднаних територіальних громадах.

Проект "Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах України" реалізується за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» в 30 громадах з 6 областей України. В Чернігівській області в ньому беруть участь крім Менської, ще і Бобровицька, Височанська, Плисківська, Сосницька об’єднані територіальні громади.

Під час візиту по нашої громади відбулася зустріч в міській раді та візит до с.Дягова. Учасниками зустрічі було обговорено найважливіші аспекти, які слід врахувати при розробці плану поліпшенні системи її цивільного захисту.

Так за останні 5 років в населених пунктах громади сталося більше 270 пожеж, в яких загинуло 17 чоловік; люди та підприємства зазнали значних матеріальних збитків.

Приділяючи увагу розвитку мережі пожежних команд і добровільному пожежному руху, ми можемо значно скоротити і матеріальні збитки, і що є найголовніше, скоротити кількість людських жертв.

З роботою комунальної установи "Місцева пожежна охорона", її матеріально-технічною базою та роботою добровільної пожежної команди в с.Дягова, менторів проекту ознайомив директор установи Анатолій Фурман. Під час зустрічі в у міській раді, спільно з керівниками обласного управління ДСНС обговорили найголовніші кроки, які виникають під час створення добровільних пожежних команд в громаді, можливості ефективного управління в кризових ситуаціях та підготовку планів реагування на надзвичайні ситуації та стратегії розвитку безпеки в Менській міській об'єднаній територіальній громаді.

Вже у жовтні місяці, напрацьована з допомогою польських менторів, "стратегія безпеки" буде презентована депутатам ради.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини