Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:23:17

В області проходить навчання для прийомних батьків

07.08.2019   08:36Агенцiя

Третій рік поспіль на Чернігівщині свої двері відкрила «Літня школа» для прийомних батьків та батьків-вихователів, а також їхніх дітей. Тренінги з проживанням проходитимуть у Количівці на базі громадської спілки «Освітній дім прав людини в Чернігові».

Програма досить насичена як для дорослих, так і дітей. З першими профільні фахівці говоритимуть про дитячо-батьківські відносини, міжособистісні стосунки між чоловіком та дружиною у прийомній сім’ї, покарання дітей та багато іншого. Молодші ж учасники відвідають розважальні комплекси у Чернігові. Для них також проведуть різноманітні майстер-класи, спортивні змагання, квести та покажуть музичну казку.

Завітала на відкриття виконуюча обов’язки голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова:

— Сповна використайте можливість здобути нові знання, отримати практичні поради від експертів та обмінятися досвідом.

Розумію, що ви обрали для себе складний шлях, адже знайти особливий підхід до кожної дитини дуже важно, особливо якщо вона раніше виховувалася в іншій сім’ї.

Нині в області більше двох тисяч дітей потребують опіки держави. Переважна більшість з них (ред.: 93%) виховуються в нових родинах. Зокрема, понад 500 — у 203 прийомних сім’ях та 28 ДБСТ. Можливо, саме ваші сміливі вчинки заохотять інші родини на Чернігівщині поділитися своїм теплом із малечою, яка лишилася любові батьків. Пам’ятаймо: кожна дитина заслуговує на сім’ю.

У роботі триденної «Літньої школи» візьмуть участь шість прийомних сімей та два дитячі будинки сімейного типу з Бобровицького, Борзнянського, Коропського, Ніжинського, Сосницького, Семенівського районів та Прилук.

За детальною інформацією, як створити прийомну родину чи дитячий будинок сімейного типу, звертайтеся до Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Служби у справах дітей у своєму районі чи ОТГ, інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини