Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:12:50

У липні правопорушники незаконно виловили 628 кг риби, завдавши збитків понад 70 тис. грн

05.08.2019   08:31Агенцiя

У липні 2019 року інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 134 порушень правил рибальства. Зокрема, викрито 66 порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з них п’ять з ознаками кримінальних правопорушень.

Також складено 53 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та два - за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів). Крім цього, складено 13 актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 110 кг риби та 93 од. сіток.

«Всього у порушників у липні вилучено 628 кг риби та 175 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 20 454 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству, склала 78 581 грн», - зазначив начальник Чернігівського рибоохоронного патруля Микола Каленюк.

Нагадаємо найбільш резонансні порушення правил рибальства, які буди викриті державними інспекторами рибоохорони  протягом липня.

Так, другого липня на р. Десна, поблизу с. Соколівка Козелецького району виявлено жителя м. Чернігів, який рибалив забороненим знаряддям лову. За допомогою сітки правопорушник виловив 15 кг риби: синець – 87 шт., судак – 7 шт., плітка – 10 шт., плоскирка - 9 шт., білизна – 1 шт., лящ – 6 шт. та окунь – 1 шт. Завдано збитків рибному господарству України на суму 13 413 грн. Складений протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП направлено до Козелецького районного суду для притягнення винної особи до відповідальності. Відомості про кримінальне правопорушення Нацполіцією внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Третього липня в с. Дніпровське викрито мешканця с. Брусилів. Громадянин перевозив 370 кг риби різних видів. Документів, які б підтверджували законність придбання водних біоресурсів та сертифіката якості у чоловіка не було. На правопорушника складено протокол за ст. 88 - 1 КУпАП. Матеріали справи передано для винесення рішення до Чернігівського районного суду.

27 липня виявлено мешканця м. Чернігів, який виловлював рибу забороненими знаряддями лову з човна на озері поблизу с. Іванівка Чернігівського району. Порушник за допомогою 2 од. сіток виловив 15 кг риби: білизна - 1 шт., судак – 13 шт., щука – 3 шт., окунь – 21 шт., плітка – 10 шт., синець – 33 шт. та плоскирка – 9 шт. Збитки, завдані рибному господарству, склали 12 223 грн. На місце вчинення правопорушення була викликана слідчо - оперативна група Чернігівського ВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області. Відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Матеріали адміністративної справи за ч. 4 ст. 85 КУпАП направлено до Чернігівського районного суду

Вся незаконно добута риба та заборонені знаряддя лову у правопорушників вилучені.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.