Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:06:59

Поліція провела інструктаж для нацгвардійців, які самостійно патрулюватимуть Чернігів

03.08.2019   08:36Агенцiя

З початку серпня у Чернігові військовослужбовці Нацгвардії України вперше заступили на охорону публічного порядку у складі самостійних патрулів. До цього вони несли службу разом із поліцейськими.

У новому форматі для забезпечення правопорядку залучено військовослужбовців, авто та службових собак. Під час патрулювання гвардійці екіпіруються та озброюються спецзасобами та штатною зброєю. Також вони отримали планшети, підключені до інформаційного порталу Національної поліції.

- Вперше з 2014 року на вулицях міста Чернігова на самостійне патрулювання виходять військовослужбовці Національної гвардії України. 1 серпня у сквері ім. Богдана Хмельницького відбувся розвід. Ми зорієнтували військовослужбовців, розказали про їхні завдання та як відбувається патрулювання згідно із законодавством. Гвардійці будуть забезпечувати громадський спокій у вечірній час доби, припинятимуть правопорушення та доставлятимуть до відділу поліції осіб, які вчинили правопорушення. Дії патрулів Нацгвардії координуються з поліцією Чернігівської області, - розповів начальник Управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Андрій Тірон.

Службу гвардійці нестимуть п’ять днів на тиждень по шість годин, утім за ускладнення оперативної обстановки час служби військових може бути змінений. Гвардійські патрулі залучатимуться у ті райони міста, де обстановка більш напружена, інформує Сектор комунікаціїполіції Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.