Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:52:49

Для офтальмологічного відділення придбано нове медичне обладнання

01.08.2019   13:16Агенцiя

31 липня в рамках робочого візиту міського голови Анатолія Лінника до КЛПЗ Ніжинської центральної міської лікарні ім. Миколи Галицького було презентовано новий мікроскоп операційний YZ20T4 - "БІОМЕД" (для проведення офтальмологічних, ортопедичних і хірургічних втручань).

Відповідно до рішення Ніжинської міської ради від 22 травня 2019  року №4-55/2019 «Про внесення   змін до  рішення міської ради  VІІ  скликання  від 16 січня 2019  року № 7-50/2019 «Про міський бюджет  м.Ніжина на 2019 рік» з міського бюджету було виділено 367 тис.грн на придбання сучасного мікроскопу для офтальмологічного відділення з лор-ліжками КЛПЗ Ніжинської міської центральної лікарні ім.Миколи Галицького.

Головний лікар КЛПЗ Ніжинської міської центральної лікарні ім. Миколи Галицького Олександр Костирко повідомив, що за допомогою мікроскопу YZ20T4 - "БІОМЕД" лікарі зможуть розширити діапазон хірургічних втручань, а пацієнти отримають якісне лікування.

Операційний мікроскоп YZ20T4 має два бінокуляри і один оптичний шлях. Основний мікроскоп має п'ятиступеневе збільшення, а допоміжний - триступеневе. Допоміжний мікроскоп можна встановити під кутом 90 ° ліворуч або праворуч від основного мікроскопа.

У системі використовується джерело освітлення, яке є нешкідливим для очей. Освітлення рівномірне і має велику інтенсивність. Залежно від характеру офтальмологічної операції система освітлення може оснащуватися пристроєм захисту сітківки та безчервоним фільтром.

До функцій регулювання відносяться - збільшення, фокусування, переміщення по горизонталі, кріплення в певному положенні і нахил, при цьому збільшення, фокусування і горизонтальне переміщення можуть здійснюватися за допомогою педалі.

Особливостями є те, що лінзи з імпортного скла виробництва Німеччини, знижують оптичну аберацію, мають багатошарове покриття, захищені від цвілі. Мікроскоп має три об'єктива - для офтальмології, ортопедії та хірургії. Нахиленим освітлення може використовуватися для щілини, при цьому товщина щілини може регулюватися. Переміщення в площині Х / Y центруєтся автоматично. Вбудований світлоподілювач може підключатися до інших зовнішніх дисплеїв.

Міський голова Анатолій Лінник, побажав завідувачу офтальмологічним відділенням, лікарю-офтальмологу Тетяні Бажан успіхів у роботі та подякував депутатському корпусу за прийняття важливого рішення для ніжинської громади, адже забезпечення та надання якісних медичних послуг є пріоритетом в роботі міської влади.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини