Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:18:48

ПРООН планує впроваджувати на Чернігівщині новий проєкт

31.07.2019   10:44Агенцiя

Стале управління тваринництвом та збереження природних екосистем на Півночі України – тема нової проєктної пропозиції, над якою зараз працюють фахівці Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН).

30 липня відбулася робоча зустріч консультантів ПРООН з керівниками профільних департаментів Чернігівської облдержадміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби в області та регіональних наукових установ.

Учасники зустрічі обговорили можливі напрямки майбутнього співробітництва.

Зокрема, директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Катерина Сахневич запропонувала співпрацю у сфері розвитку туризму і рекреації, а також збереження природно-заповідного фонду Чернігівщини. До прикладу, регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» – найбільший РЛП в Україні. На його території зустрічається чимало видів рідкісних тварин і рослин, а також природних угрупувань, які потребують збереження та відтворення. Тому наразі особливо актуальними є питання охорони території парку, відтворення його біологічного різноманіття та раціональне використання природних ресурсів.

– Ми готові розглянути будь-які формати співпраці в рамках діючого законодавства України, якщо вони сприятимуть розвитку туризму і рекреації, збереженню довкілля та екосистем нашого регіону, а також знайдуть підтримку в жителів області, – зазначила Катерина Сахневич.

Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Ткалич представив основні аспекти модернізації галузі тваринництва в області.

Про розвиток органічного виробництва, яке наразі набуває обертів на Чернігівщині, говорили начальник Головного управління Держпродспоживслужби в області Юрій Павлішен і директор Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва Анатолій Москаленко. Як зауважив Юрій Павлішен, розвиток органічного виробництва напряму пов’язаний із рівнем досліджень якості харчових продуктів. Тому він наголосив на необхідності покращення матеріальної бази наявних в області лабораторій для розширення сфери їх діяльності.

– Увесь процес управління у сфері тваринництва має базуватися на лабораторних дослідженнях, починаючи з вирощування кормової бази, закінчуючи виробництвом готової продукції, – зазначив очільник Головного управління Держпродспоживслужби в області.

Як зазначив представник ПРООН, усі висловлені пропозиції та надана аналітика будуть опрацьовані фахівцями організації та враховані під час розробки проєктної пропозиції.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини