Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:25:56

Розробка Стратегії-2027: як спланувати інноваційний розвиток пріоритетних галузей

26.07.2019   11:30Агенцiя

25 липня Департамент економічного розвитку облдержадміністрації провів перше засідання тематичної підгрупи, яка напрацьовуватиме матеріали за напрямком «Прискорений інноваційний розвиток пріоритетних галузей».

Як зазначалося раніше, одна з особливостей Стратегії-2027 – її розроблення на засадах смарт-спеціалізації. Тож члени підгрупи мають визначити пріоритетність розвитку тих галузей, які мають інноваційний потенціал і сприятимуть трансформації секторів економіки у більш ефективні.

Керівник тематичної підгрупи Сергій Хоботня, директор Агенції регіонального розвитку області, презентував результати дослідження економічного та інноваційного потенціалу підприємств Чернігівщини, напрацьовані Національною командою зі смарт-спеціалізації, до якої входять представники Мінекономрозвитку та експертна група Європейської комісії «Смарт-спеціалізація у країнах Програми розвитку та інтеграції».

У ході обговорення було акцентовано увагу на потенційних можливостях таких напрямків: диверсифікація (модернізація) сільськогосподарського виробництва, агропереробка, органічне виробництво; розвиток легкої промисловості; лісовиробництво, деревообробна та меблева промисловість, виробництво паперу та картону; виробництво екологічно чистих видів транспорту тощо.

Наступний етап – підприємницьке відкриття, коли за участю зацікавлених сторін, зокрема підприємців, будуть визначені операційні цілі і завдання та потенційно можливі сфери реалізації проектів у пріоритетних видах економічної діяльності.

У ході підприємницького відкриття необхідно з’ясувати:

як максимально швидко та ефективно підтримати зв'язки між бізнесом та наукою для зміцнення регіональної спеціалізації та підприємництва;

чи є конкурентоспроможні підприємства частиною розумних спеціалізацій регіону;

чи можуть конкурентоспроможні підприємства стати акселератором зростання підприємництва у регіоні.

До речі, Чернігівська область уже зареєструвалась на Платформі Смарт-Спеціалізаціі (SmartSpecialisationPlatform). Це європейський ресурс, що передбачає сприяння зміцненню взаєморозуміння між інститутами державного управління та структурами, відповідальними за розвиток відносин у рамках смарт-спеціалізації між окремими регіонами Європейського Союзу і країнами-сусідами, інформує Департамент економічного
розвитку Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини