Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:56:57

Пожежній частині в Чернігові урочисто передали спецавтомобіль на базі МАЗ

22.07.2019   10:40Агенцiя

Потужним спецавтомобілем українського виробництва на базі шасі білоруського МАЗ поповнився парк пожежних машин Першого пожежно-рятувального загону ДСНС області, що базується в Чернігові. 19 липня, ключі від цієї машини та сертифікат на неї в урочистій обстановці вручили чернігівським пожежним.

У передачі автомобіля взяв участь і Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, який теж доклав зусиль до того, щоби Чернігів і Чернігівщина одержали цю нову техніку. І за останні буквально кілька років наша область одержала вже, разом з сьогоднішнім, 16 таких пожежно-рятувальних автомобілів. У тому числі 4 з них – місто Чернігів.

- Для міста Чернігова це вже 4-й подібний автомобіль, залишилося ще 2 підрозділи без такої техніки. Я сподіваюся, що найближчим часом ця ситуація буде вирівняна, - сказав у вітальному слові 1-й заступник начальника Управління ДСНС у Чернігівській області Дмитро Бескостий. Він подякував керівництву міста за ту увагу і співпрацю, яка налагоджена між управлінням та міською радою.

Новий пожежно-рятувальний автомобіль вироблений на ТОВ «ПК Пожмашина» в смт Ладан Прилуцького району. Він обладнаний сучасними механізмами та агрегатами, частина з яких – європейського виробництва. Нові машини на базі МАЗів є більш потужними та досконалими, ніж їх аналоги на базі ЗІЛ 130 і 131, які були на озброєнні в чернігівських пожежних частин донедавна.

Розповідає заступник начальника 1 ДПРЗ Управління ДСНС України у Чернігівській області Петро Дьогтяр:

- Звичайно, що техніка і морально, і фізично старіє. Якщо у ЗІЛів запас води, яку вони можуть везти з собою на пожежу, 2,5 тони, то в новій машині, яку сьогодні отримали, вже 4 тони. Плюс економічна складова: те, що при використанні застарілих двигунів на бензині витрата пального удвічі більша, ніж на нових автомобілях витрата дизпалива. Враховуючи ціни на пальне, це теж важливо. І безпосередньо комплектування сучасного пожежно-рятувального автомобіля на базі МАЗ є кращим. По-перше, на ньому встановлений новий потужніший насос: якщо на старих ЗІЛах стоять насоси з подачею води 40 літрів за секунду, то на нових пожежних автомобілях – до 60. Це і швидкість, це і тиск, і можливість на більшу відстань подати воду від пожежної автоцистерни. Тобто тут більші можливості для гасіння пожежі. І те саме можна сказати про багато видів обладнання на цих машинах.

Більше того, навіть від отриманих нами перших аналогів ці машини відрізняються. Виробник враховував ті рекомендації, які надавалися з місцевих гарнізонів і підрозділів: які є питання проблемні, що треба покращити.

Через 2 тижні ця машина вже зможе виїжджати на виклики. Зараз подані документи для її державної реєстрації та отримання спеціальних номерів (по місту можна побачити, що пожежні автомобілі та автомобілі швидкого реагування – з чорно-білими номерами). Потім машину поставлять у бойовий розрахунок. Вона, як і вся інша техніка, буде використовуватися не тільки в нашому місті, а по області - там, де буде нагальна потреба.

Чернігівський міський голова побажав усім рятувальникам служби на благо громади міста Чернігова з мінімумом ризику для здоров’я, мінімумом надзвичайних ситуацій по місту. А для цього, зазначив він, потрібно опрацьовувати ситуації на випередження. І цьому сприятиме в тому числі й та нова сучасна техніка, зразок якої зараз отримує міський підрозділ ДСНС України.

У подальшому спілкуванні з керівництвом і особовим складом загону він повідомив, що в найближчі роки ставитиме питання про те, щоби Чернігів придбав 52-метрову драбину для протидії пожежам на верхніх поверхах висоток, а також 30-ти метрові вишки для обслуговування інфраструктури міста, в тому числі багатоповерхових будинків. Зараз у розпорядженні комунальних підприємств Чернігова є підйомники висотою до 17 метрів, повідомила пресслужба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини