Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:21:02

Європейський тиждень мобільності зібрав майже 40 учасників з різних міст України та Білорусі

20.07.2019   10:28Агенцiя

У Чернігові 19 липня пройшов інформаційний семінар "Європейський тиждень мобільності в Україні" (ЄТМ).

У залі засідань Чернігівської міської ради зібралися майже 40 учасників із 22 міст України. Зокрема, з Києва, Вінниці, Миргорода, Івано-Франківська, Дніпра, Рубіжного, Чернівців, Житомира та Броварів. Також до Чернігова завітали із Мінська (Білорусь). Це представники та представниці органів місцевого самоврядування з громад України, які за посадовими обов’язками дотичні до теми розвитку сталої мобільності і зможуть координувати ЄТМ-кампанію. Вчора для учасників семінару була організована пішохідна екскурсія історичними місцями нашого міста.

Гостей міста у міській раді радо привітав заступник міського голови Андрій Черненко. Він коротко розповів про Чернігів, про зміни, які відбуваються в інфраструктурі, що дозволяють покращити пересування по місту як чернігівців, так і його гостей.

- Впевнений, що той, хто був раніше у нашому місті, помітив які зміни тут відбуваються. У Чернігові робиться все для того, щоб не тільки його мешканцям було зручно жити та пересуватися автотранспортом, велосипедом або на роликах, але і гостям міста. Також місто турбується і про осіб з інвалідністю. Така концепція розбудови міста виникла, не тому що ми прагнемо до чогось європейського, а тому що наша команда разом з міським головою дійсно чітко розуміє що треба робити, щоб у місті було усім зручно. На сьогодні працює міська програма по велодоріжкам: цьогоріч їх буде прокладено ще близько 25 км. Під час проектування поточних чи капітальних ремонтів доріг міста завжди враховується, де їх можна зробити. Також завжди робиться пониження бордюрів, щоб людям з інвалідністю була можливість пересуватися без перешкод, - зазначив Андрій Черненко.

Національний координатор ЄТМ, голова ГО «Форза» Леся Лойко зазначила, що Європейський тиждень мобільності, який щорічно проходить з 16 по 22 вересня, є успішною ініціативою, метою якої є покращення навколишнього природнього середовища і умов життя в населених пунктах, також допомога людям у виборі здоровіших способів пересування, альтернативних автомобілю. Щороку, починаючи з 2000-го, до загальноєвропейського руху приєднується близько 2500 громад та їх органів самоврядування з понад 40 країн світу. Минулоріч у цьому заході взяли участь близько 50 громад України.

Крім того, це можливість для місцевої влади та активістів поінформувати громадськість міста про заходи, спрямовані на покращення інфраструктури, роботи громадського транспорту, безпеки руху, пропагування ідеї здоровіших способів пересування. Тобто цей рух допомагає створити «культуру сталої мобільності», яка в рівній мірі враховуватиме потреби пішоходів, велосипедистів та автомобілістів.

- У Чернігові дійсно робиться багато для того, щоб пішоходам було зручніше. І тому, я сподіваюся, цього року у Чернігова є всі підстави приєднатися до Європейського тижня мобільності в Україні, - підкреслила Леся Лойко.

На семінарі також говорили про заходи Європейського тижня мобільності в Україні, про вдосконалення інфраструктури міста, про важливість партнерства. Звучали і гарні приклади міст України, інформує пресслужба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини