Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:15:33

Триває розробка Стратегії розвитку Чернігівщини до 2027 року

17.07.2019   11:04Агенцiя

З квітня цього року розпочато розробку Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2027 року та Плану заходів з її реалізації на 2021-2023 роки.

Значну роботу провели 17 тематичних підгруп у складі робочої групи з розробки Стратегії, які визначили основні тенденції та проблеми соціально-економічного розвитку області, здійснили аналіз сильних та слабких сторін, а також потенціалу Чернігівщини. Важливо, що до складу цих робочих підгруп увійшли як представники органів влади, так і громадськість, науковці та експерти.

16 липня відбулося засідання робочої групи, на якому була представлена узагальнена презентація основних тенденцій та проблем соціально-економічного розвитку області, SWOT-аналіз. Також обговорили визначення стратегічного бачення розвитку Чернігівщини.

Провела засідання керівник робочої групи, директор Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик. Члени робочої групи активно включилися в обговорення напрацьованих матеріалів. Зокрема, акцентували на важливості врахування конкурентних переваг області та застосуванні підходів смарт-спеціалізації при розробці проекту Стратегії.

В онлайн режимі до конструктивної розмови також долучився експерт Групи радників з впровадження державної регіональної політики Програми «U-LEAD з Європою» Олександр Волошинський.

Усі пропозиції, висловлені членами робочої групи, будуть враховані в доопрацьованому проекті Стратегії до 2027 року. До речі, матеріали щодо розробки цього документу розміщені в тематичній рубриці на офіційному веб-сайті ОДА. Свої пропозиції можна надіслати на електронну адресу Департаменту економічного розвитку: der_analiz@cg.gov.ua.

Наступний етап розробки Стратегії – визначення стратегічних цілей. Наразі запропоновано напрямки: розвиток людського потенціалу, комфортні умови для життя, конкурентна економіка.

Зважаючи на одну з особливостей Стратегії-2027 – її розроблення на засадах смарт-спеціалізації (тобто розвиток пріоритетних видів економічної діяльності, що мають інноваційний потенціал і сприяють трансформації секторів економіки у більш ефективні), буде визначена ще одна ціль – прискорений інноваційний розвиток пріоритетних галузей.

У залежності від остаточного визначення стратегічних цілей будуть сформовані тематичні підгрупи, які напрацьовуватимуть операційні цілі та завдання, потенційно можливі сфери реалізації проектів, а також перелік очікуваних результатів та індикаторів, повідомив Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини