Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:37:31

Приміщення кінотеатру "Дружба" у Чернігові продають за понад 6 мільйонів гривень

06.07.2019   12:30Агенцiя

Про це UA: Чернігів повідомив начальник управління комунального майна облради Андрій Бунін.

Приміщення належать комунальному підприємству обласної ради «Діловий центр». Воно ж останні три роки опікувалось і роботою кінотеатру. До того протягом 13-ти років площі орендувала приватний підприємець Ірина Єфимова. Свою діяльність припинила на початку 2016-го через високу оренду та комунальні. Обладнання продала обласній раді, щоб кінотеатр не закрили зовсім. Чому комунальний кінотеатр вирішили продати, та що буде працювати замість нього, далі у матеріалі.

Кінотеатр «Дружба» в Чернігові можуть закрити через 2 місяці. Зараз приміщення та обладнання належить комунальному підприємству обласної ради «Діловий центр». Через збитковість частину приміщень, в тому числі кінозал, продали з аукціону приватному підприємству.

Сьогодні у кінотеатрі шість сеансів. В залі на показі фільму, який почався об 11:50 – близько 20 людей. Після закінчення питаємо, чому ходять саме сюди.

Ігор Огнівенко: «Не хочу, щоб закрили цей кінотеатр, він мені дуже подобається. Бо тут низькі ціни і зручно дуже – тут зручні сидіння.»

Владислав Пилипенко: «Мені тут краще подобається. Тут для мене кращий екран і кращі окуляри., кращий звук і зображення.»

На наступний сеанс на 14:15 не прийшло жодного відвідувача. На касі – оголошення: сеансу не буде, якщо прийшло менше 5-ти людей. Питаємо у білетера, скільки відвідувачів на день приймає кінотеатр.

Адмінперсоналу спілкуватись і журналістами заборонив директор підприємства Олександр Кузьменко. Розповісти про причини продажу приміщення і роботу кінотеатру він також відмовився.

«Інтерв’ю ніякі і коментарі з цього приводу я давати не буду.»

За словами начальника управління комунального майна Андрія Буніна, протягом трьох років роботи, поки кінотеатр знаходився на балансі обради, він був збитковим.

«Я зараз боюся помилитися, плюс-мінус. – це 500 тисяч на рік.»

Каже, приміщення неодноразово намагалися здати в оренду. Бажаючих не знайшли.

«У зв’язку з появою кінотеатру «Мультиплекс», конкуренція зросла і фактично вони не могли забезпечувати доходність. Другий кінотеатр для міста виходить не є рентабельним.»

Тому приміщення вирішили продати. Процес тривав з квітня минулого року. На аукціон його виставили цього річ. Стартова ціна була – 24 мільйони, та покупців не знайшлось. Відповідно до закону України «Про приватизацію», вартість знизили вдвічі – до 12 мільйонів.

«Але за стартову ціну 12 мільйонів покупці знову не з’явилися , і третій крок в цьому алгоритмі – це виставлення на продаж із стартовою ціною 12 мільйонів із аукціоном на пониження.»

В аукціоні виграло товариство з обмеженою відповідальність «Топаз». Воно запропонувало ціну 6 мільйонів 300 тисяч гривень. За цю суму підприємство отримає частину приміщень кінотеатру загальною площею майже 2 тисячі метрів квадратних. За словами Андрія Буніна, доля кінотеатру наразі невідома. Протягом наступних п’яти років профіль діяльності має залишатися соціально-культурним.

«Якщо вони залишать там кінотеатр, то питань взагалі не буде. Але такої жорсткої вимоги, щоб там був виключно кінотеатр, в нас не ставилося. Це загальний профіль. Ну, я вибачаюся, ми будемо проти, якщо там зроблять пилораму.»

Про плани на приміщення ми намагалися спитати у директора ТОВ «Топаз». За телефоном, вказаним у держреєстрі юридичних осіб, слухавку зняла представниця підприємства. Від коментарів відмовилася, посилаючись на те, що договір купівлі продажу досі не підписаний. Його мають укласти протягом наступних двох місяців. Тоді ж підприємство стане повноправним власником приміщень.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини