Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:33:42

Чернігівські ОСББ активно користуються державною програмою теплих кредитів

05.07.2019   08:25Агенцiя

Чернігівські ОСББ цього року активно користуються державною програмою теплих «кредитів», яка в Чернігові доповнюється ще й місцевою програмою їх здешевлення.

Тобто на проведення загальнобудинкових заходів з підвищення енергоефективності від 40% вартості кредиту відшкодовує держава через уповноважені банки і плюс стільки ж – бюджет міста.

Учасниками Програми відшкодування кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження у житловому фонді м. Чернігова на 2016-2019 роки стали в минулому році 17 ОСББ. А вже за першу половину цього року документи для одержання коштів від міста за цією програмою подало 21 ОСББ.

У той же час, на участь у Програмі сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК заявок поки що надходить менше. З огляду на це виконком Чернігівської міської ради 4 липня прийняв рішення перевести частину затверджених фінансових призначень на 2019 рік у сумі 1,5 млн грн з однієї міської програми підтримки ОСББ на іншу.

На сьогодні в Чернігові вже зареєстровані 106 ОСББ. Їх кількість поступово збільшується: на початок року налічувалося 95. І, до речі, на цьому ж засіданні виконкому іншим рішенням погоджено надання комунальному підприємству «ЖЕК-13» Чернігівської міської ради дозволу на передачу технічної документації багатоквартирного житлового будинку по вул. Красносільського, 47 до щойно створеного ОСББ «Красносільського 47», інформує пресслужба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини