Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:42:11

Добровольці-вогнеборці з Польщі разом із представниками УДСНС Чернігівської області відвідали Сосницьку ОТГ

03.07.2019   16:36Агенцiя

У понеділок, 1 липня з робочим візитом до Сосницької ОТГ завітали Марек Ковальські, керівник добровільної пожежної охорони Західно-Поморського воєводства Республіки Польща, генерал, координатор проекту по створенню добровільних пожежників в Україні за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Олександр Нагуло, заступник начальника Управління ДСНС України в Чернігівській області.

Про це повідомляє Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" з посиланням на сторінку Сосницької селищної ради у мережі Фейсбук.

Проект реалізується для поліпшення різних систем цивільного захисту в 30 громадах з 6 областей України. Зараз розпочався етап створення в громадах добровільних пожежних команд та підготовка добровольців.

Гості зустрілися із представниками Сосницької ОТГ, оглянули технічне та матеріальне забезпечення, обговорили проблеми та виклики, з якими стикається громада на шляху створення добровільної пожежної команди. Сосницька селищна рада придбала для добровольців комплекти бойового одягу та спорядження.

У Сосницькій ОТГ є 12 добровольців-вогнеборців в селах Волинківського, Чорнотицького і Пекарівського старостинських округів, 6 з них протягом чотирьох тижнів на базі навчального пункту АРЗ СП У ДСНС України у Чернігівській області пройшли повний курс такого предмету як пожежна тактика, який регламентує дії рятувальника під час надзвичайної ситуації. На заняттях з пожежної техніки та обладнання вони вчилися користуватися пожежною технікою та обладнанням, вивчали характеристики цього обладнання.

Довідково: У сусідній Республіці Польща пожежні добровольці складають 70 % від усієї загальної кількості вогнеборців країни. Цей рух надзвичайно розвинений та має своє 150-річне історичне підґрунтя. Тому польські колеги активно сприяють розвитку у Чернігівської області волонтерського добровільного пожежного руху.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.