Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:02:50

Призов завершено! Планове завдання – 100%

02.07.2019   15:00Агенцiя

Як ми повідомляли раніше, протягом квітня-червня в країні проходила призовна кампанія на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань «Весна-2019».

Не можна сказати, що весняний призов пройшов легко і без певних проблем – як об’єктивних, так і суб’єктивних. Але територіальні центри комплектування та соціальної підтримки Чернігівщини доклали немало зусиль, щоб кампанію провести на високому рівні.

На початку призову, за ініціативою керівництва обласного ТЦК та СП було проведено традиційну урочисту відправку новобранців. Захід, як ми повідомляли, відбувся поруч Пам’ятного знаку Борцям за волю і незалежність України.

В цьому, без перебільшення, яскравому і, водночас, патріотичному дійстві взяли участь керівники органів державної влади та місцевого самоврядування, представники громадських організацій та, звісно, учнівська молодь, яка наприкінці зробили «Коридор Слави», через який хлопці під гучні оплески попрямували до війська.

Потім тривала наполеглива повсякденна праця – оповіщення, поставки, медичні комісії, спілкування із психологом, оформлення банківських карток, перегляд патріотичних фільмів у казармі і, звісно, відправка під керівництвом представників військових частин.

Маємо сказати слова щирої вдячності за консультаційні зустрічі керівництву та представникам Головне територіальне управління юстиції у Чернігівській області та Чернігівський місцевий центр з надання БВПД за безкоштовне надання юридичних консультацій призовникам та території обласного збірного пункту.

Три місяці щоденної, кропіткої і наполегливої праці дали свій результат. Маємо за честь повідомити, що планове завдання щодо призову на строкову військову службу областю виконано на 100%!

Отже: призвано всього 546 осіб:
247 – Збройні Сили України;
159 – Національна гвардія України;
103 – Державна прикордонна служба України;
37 – Державна спеціальна служба транспорту.

По-перше, дякуємо родинам новобранців за їх синів-патріотів, які свідомі того, що свій дім, свою родину та Батьківщину треба вміти, якщо виникне в цьому потреба, захищати. Низькій уклін Вам, шановні батьки і дружини та велика шана!

А, по-друге, - побажаймо хлопцям спокійної служби, досвідчених командирів та надійних товаришів і, нашого традиційного, - «Хай щастить вам, воїни стародавнього Сіверського краю!», інформує Чернігівський обласний військовий комісаріат.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.