Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:01:51

У Ніжинській громаді затвердили Стратегію розвитку

26.06.2019   20:03Агенцiя

У середу, 26 червня на засіданні сесії Ніжинської міської ради депутати одноголосно підтримали Стратегію розвитку Ніжинської громади 2027. Два тижні тому в громаді провели громадські слухання, на яких було презентовано проєкт Стратегії розвитку.

Володимир Бойко, радник з регіонального розвитку Чернігівського центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», надавав громаді методичну та експертну підтримку в роботі над стратегією розвитку. Разом із експертом на засіданнях у 2019 році напрацювали стратегічне бачення, стратегічні та оперативні цілі, а також завдання та проектні ідеї.

За словами Анатолія Лінника, Ніжинського міського голови, робота над створенням Стратегії Ніжинської міської громади розпочалася у 2017 році. Протягом наступних двох років на засіданнях визначили карту капіталів та провели SWOT-аналіз. Також провели соціологічне дослідження «Ціннісні орієнтації мешканців міста Ніжина» спільно з Ніжинським державним університетом. Дані напрацювання лягли в основу розробки Стратегії. Восени 2018 року до Ніжина приєдналася Кунашівська сільська рада.  І процес роботи над стратегічним документом набув нового формату.

Як зазначила Віра Топіха, екс-начальник сектору з питань інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності виконавчого комітету Ніжинської міської ради, Стратегія розвитку - це головний стратегічно важливий документ, адже громада спершу повинна розуміти в якому напрямку рухатися, а потім вже робити все для досягнення поставлених цілей.

«Про Стратегію Ніжинської громади можна сказати, що це є дійсно надбання громади, адже робоча група налічувала більше 100 осіб - це і посадовці, і представники бізнесу, і науковці та активні громадяни. Були засідання, робочі наради, онлайн опитування та інші форми роботи. Згадуються і палкі дискусії, і активна робота у фокус-групах і знаходження спільних бачень», - розповіла пані Віра.

У документі озвучені потреби громади, які знайшли відображення у чотирьох стратегічних цілях і пріорітетах Стратегії. Серед них:
1.Створення  сприятливих  умов  для  розвитку бізнесу,   промисловості   та   залучення інвестицій
2. Розвиток туристичного потенціалу громади
3. Покращення  комфорту  проживання,  безпеки та довкілля громади
4. Розвиток соціального капіталу громади
 
«Отже, стратегічний документ прийнято. Далі справа за громадою, як вона зуміє об’єднати зусилля та реалізувати заплановані стратегічні цілі та проекти», - зазначив Володимир Бойко.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.