Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:10:28

Делегація з Чернігівщини брала участь у XV Українському муніципальному форумі

21.06.2019   08:13Агенцiя

18-20 червня в Одесі Асоціація міст України проходив XV Український муніципальний форум.

Український муніципальний форум щороку стає майданчиком для дискусій та вироблення спільної позиції органів державної влади і Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, подальшої децентралізації влади, відкритого врядування, підтримки економічного розвитку громад, реформування ЖКГ та ін.

Учасниками XV Форуму є міські голови та керівники органів місцевого самоврядування, представники центральних органів державної влади, парламентарі. Серед закордонних гостей: представники партнерських асоціацій місцевого самоврядування, керівники КМРВЄ, міжнародні експертів.

Від Чернігівської області участь у Форумі беруть ОМС-члени регіонального відділення Асоціації міст України, зокрема: міський голова Городні Андрій Богдан, Талалаївський селищний голова Юрій Величко, перший заступник міського голови Бахмача Анатолій Карпенко, Коропський селищний голова Віктор Журавель, Сосницький селищний голова Андрій Портний, сільський голова Вертіївки Ігор Мороз, Ніжинський міський голова Анатолій Лінник, Семенівський міський голова Сергій Деденко, секретар Менської міської ради Юрій Стальниченко, Ріпкинський селищний голова Сергій Гарус, секретар Сновської міської ради Наталія Самойлова, Козелецька селищна голова Олена Дмитренко та виконавчий директор Чернігівського РВ АМУ Михайло Литвин.

Програма трьох днів дуже насичена. Перший день - День Діалогу з владою, який проводиться в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС). Другий день - День Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, який проводиться в рамках проекту Ради Європи «Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні». Третій день - День економічного розвитку українських міст, який проводиться в рамках проекту «Партнерство для розвитку міст (ПРОМІС)», який АМУ впроваджує спільно з Федерацією канадських муніципалітетів, повідомило Чернігівське РВ АМУ.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини